Admitere liceu 2010: Elevi admisi la liceu cu note sub 5

Publicat: 06 Iul 2010 00:00

Admiterea la liceu 2010 a fost diferita de cea din alti ani in primul rand prin faptul ca oricine a putut nu doar sa se inscrie, ci sa si intre la un grup scolar sau liceu.

Indiferent ca au note de trecere sau nu, absolventii claselor a opta din acest an (2010) au putut sa se inscrie si sa intre la un liceu.

Conform noilor norme din educatie, scolile de ucenici si cele profesionale au fost desfiintate asa ca elevii care au terminat gimnaziul, indiferent de nota, se pot inscrie la liceu.

Un astfel de exemplu este in Targu Jiu, la Grupul Scolar de Transporturi auto, unde ultimul elev intrat are media 3,67.

"Inainte aveau posibilitatea sa mearga la scoala de arte si meserii sau la ucenici, acum nu mai exista nici ucenici nici arte si meserii, este normal ca el sa ocupe ceea ce ramâne liber pana la media lui", spune Gabriela Stanciu, director adjunct Grup Scolar "Traian Vuia", potrivit Realitatea.net.

Admiterea fara examen sau fara sustinerea macar a testelor nationale sau celor de capacitate, poate fi considerat drept unul dintre motivele esentiale pentru rezultatele tot mai slabe obtinute la examenul de bacalaureat.

Cele mai citite

Bacalaureat 2009: Rezultate Bacalaureat 2009

In articolul de mai jos puteti vizualiza Rezultatele partiale ale examenului de Bacalaureat 2009. Rezultatele Bacalaureat 2009 vor fi actualizate zilnic in masura in care vor fi facute publice. Rezultate Bacalaureat 2009 pe Judete : Rezultate Bacalaureat 2009 Judetul Alba

Momentele subiectului operei literare

MOMENTELE SUBIECTULUI OPEREI LITERARE Subiectul operei literare este constituit din succesiunea faptelor, a evenimentelor la care participa personaje literare caracterizate tocmai prin intermediul intamplarilor relatate. Se intalneste in operele epice si dramatice. Are mai multe

POPA TANDA - REZUMAT

Parintele Trandafir, om cu multa carte, om ''vesel si harnic", ajunge preot in satul natal, in Butucani, sat populat de "enoriasi" cu dare de mana, dar nu ramane acolo nici doi ani din cauza severitati sale prea morale. El spunea ba satenilor, ba protopopului, "verde-n fata",

Sondaj

Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?