Admitere liceu 2010: Elevi admisi la liceu cu note sub 5
calendar_month 06 Iul 2010, 00:00
Admiterea la liceu 2010 a fost diferita de cea din alti ani in primul rand prin faptul ca oricine a putut nu doar sa se inscrie, ci sa si intre la un grup scolar sau liceu.

Indiferent ca au note de trecere sau nu, absolventii claselor a opta din acest an (2010) au putut sa se inscrie si sa intre la un liceu.

Conform noilor norme din educatie, scolile de ucenici si cele profesionale au fost desfiintate asa ca elevii care au terminat gimnaziul, indiferent de nota, se pot inscrie la liceu.

Un astfel de exemplu este in Targu Jiu, la Grupul Scolar de Transporturi auto, unde ultimul elev intrat are media 3,67.

"Inainte aveau posibilitatea sa mearga la scoala de arte si meserii sau la ucenici, acum nu mai exista nici ucenici nici arte si meserii, este normal ca el sa ocupe ceea ce ramâne liber pana la media lui", spune Gabriela Stanciu, director adjunct Grup Scolar "Traian Vuia", potrivit Realitatea.net.

Admiterea fara examen sau fara sustinerea macar a testelor nationale sau celor de capacitate, poate fi considerat drept unul dintre motivele esentiale pentru rezultatele tot mai slabe obtinute la examenul de bacalaureat.


Sondaj

Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?