calificativ.ro  »  Examene  »  Admitere liceu  »  Admitere Liceu 2010: 4 candidati pe loc la admiterea la Colegiul Militar Mihai Viteazul

Admitere Liceu 2010: 4 candidati pe loc la admiterea la Colegiul Militar Mihai Viteazul

calendar_month 17 Iun 2010, 00:00
Admiterea la liceu 2010 a inceput! Cu toate ca salariile angajatilor de la stat scad vizibil, foarte multi absolventi de gimnaziu prefera sa se inscrie la licee care le pot oferi, pe termen lung, un loc de munca stabil. Un astfel de exemplu este Colegiul Militar Mihai Viteazul din Alba Iulia, unde au fost 4 candidati pe 1 loc.

La admiterea 2010, la Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, aproximativ 570 de absolventi de scoala generala au concurat pentru cele 120 de locuri puse la bataie pentru insrierea la liceu din acest an. Dintre cele 120 de locuri, 20 au fost repartizate pentru fete si 100 pentru baieti.

"Am avut 570 de de dosare. Comparativ cu anul trecut am avut peste 100 de dosare in plus.Concurenta la fete este foarte mare", a declarat Daniela Filimon, purtator de cuvant Colegiul Militar, potrivit Realitatea.net.

Pentru admiterea 2010 la Colegiul "Mihai Viteazul" s-au inscris elevi din judetele Alba, Maramures, Bistrita-Nasaud, Satu-Mare si Mures, iar examenul a fost in sistem grila, la limba romana si matematica. Nota minima de admitere este 7.

In intreaga tara sunt doar 3 colegii cu profil militar: Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul" Alba Iulia, Colegiul Militar Liceal Stefan cel Mare Campulung Moldovenesc si Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir", Breaza
 
Sondaj
Aveti incredere in cei care ii educa pe copiii dumneavoastra?