ADMITERE 2008: SFATURI PENTRU COMPLETAREA FISEI DE INSCRIERE
calendar_month 13 Iun 2008, 00:00
Anul acesta, in premiera, inscrierea in invatamantul liceal se face pe baza mediei de admitere, compusa din media aritmetica a rezultatelor obtinute la testele nationale si media generala de absolvire a claselor V-VIII.

Candidatii trebuie sa completeze optiunile pe fisa de admitere in ordinea preferintelor, urmand ca primele pozitii sa fie ocupate de liceele la care ei isi doresc sa invete, chiar daca media nu ii avantajeaza foarte tare in aceasta privinta. Apoi, imediat trebuie trecute optiunile cu liceele la care nu i-ar deranja sa fie repartizati, pentru ca eventual sa fie trecute si locurile de care nu sunt extrem de multumiti. Aceasta din urma reprezinta doar o masura de precautie, pentru ca elevul sa nu ramana nerepartizat. Cu cat mai multe optiuni, cu atat mai bine pentru ca sansele de a intra la un liceu cresc proportional, chiar daca media este destul de mica.

NU TREBUIE sa se completeze o optiune nedorita in fata uneia dorite, deoarce prima optiune este luata in considerare, iar elevul cu medie mare risca sa ajunga la un liceu gresit in cazul in care si-a completat in mod eronat fisa de inscriere.

Candidatii sunt sfatuiti sa tina cont de mediile de admitere din anii precedenti pentru a-si calcula sansele, deoarece mediile in general oscileaza in jurul acelorasi valori.

Vezi aici:Verifica la ce liceu am sanse!

Asadar, in caz ca aveti nelamuriri cum se completeaza aceasta fisa, nu ezitati sa cereti ajutorul dirigintelui sau profesorului indrumator, pentru ca altfel riscati o repartizare la un liceu la care nu doriti sa ajungeti.Sondaj

Sunteti de acord ca directorii scolari sa fie numiti in functie de primar?