calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  Statul doreste suplimentarea ajutoarelor pentru copiii din familiile nevoiase

Statul doreste suplimentarea ajutoarelor pentru copiii din familiile nevoiase

calendar_month 04 Iun 2014, 00:00
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat inainte de discutiile cu delegatia FMI ca intentioneaza sporirea ajutoarelor de la stat pentru copiii ce provin din familii nevoiase.

Conform declaratiilor ministrului, cresterea subventiilor ar trebui sa intre in vigoare din data de 1 ianuarie 2015. Beneficiarii acestor subventii sunt copiii care provin din familii ale caror venituri nu depasesc suma de 530 de lei pentru fiecare membru. In aceasta categorie intra aproape 70% din copiii din Romania, potrivit informatiilor facute publice de catre Edu News.

Mai mult de atat, autoritatile intentioneaza ca de la aceeasi data sa intre in vigoare pachetul minim social, care sa reuneasca toate subventiile de la stat de care beneficiaza copiii din familii nevoiase, pentru a evita birocratia atat de prezenta pana in prezent in acest plan. Acest pachet va include venitul minim garantat, indemnizatia pentru cresterea copiilor, dar si ajutoarele pentru incalzire.

Sursa foto: progressive-charlestown.com


 
Sondaj
Tezele cu subiect unic vi se par o metoda eficienta de testare si evaluare a elevilor?