Senatul vrea sa inlocuiasca programul "Cornul si laptele" cu unul care sa le asigure o masa calda elevilor si prescolarilor
calendar_month 19 Iun 2014, 00:00
Senatul a adoptat, tacit, o propunerelegislativa care prevede inlocuirea programului "Cornul silaptele" cu o masa calda pentru elevii claselor primare.Propunerea urmeaza sa fie analizata si de Camera Deputatilor, careeste for decizional privind astfel de probleme.

Propunerea urmeaza sa modifice si sacompleteze Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 92/2002 privindacordarea de produse lactate si produse de panificatie pentruprescolari si pentru elevii din ciclul primar si gimnazial de stat siprivat. Elevii si prescolarii care au un program de 4 ore vor primi omasa calda zilnic, in cazul in care propunerea va fi adoptata.Valoarea acesteia va fi stabilita de consiliul local si subventionatapartial cu suma de 1,04 lei de catre stat.

Cei care au initiat aceasta propunerelegislativa sunt senatorii PSD Viorel Arcas, Badea Leonardo, SorinBota, Marius Isaila si Marius Nicula, senatorul PDL Marius Balu,senatorii PNL Iulian Dumitrescu, Petru Ehegartner si Akos Mora sisenatorul UDMR Alexandru Vegh.

Cei care au initiat aceasta propuneresunt de parere ca programul "Cornul si laptele" impunenutritia cu doar doua tipuri de alimente care nu incurajeaza un stilde viata sanatos. In plus, acestia sustin ca in cei peste 10 ani decand s-a implementat acest program, au existat pierderi uriasegenerate de risipa produselor de panificatie si a celor lactate, pecare copiii nu le consuma. Un alt motiv pentru care initiatoriidoresc sa schimbe programul este acela de a descuraja si de a preveniobezitatea in randul micutilor.

Sursa foto: edu-news.ro