calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  S-a demonstrat: exercitiile fizice te fac mai destept!

S-a demonstrat: exercitiile fizice te fac mai destept!

calendar_month 10 Iun 2014, 00:00
Stii deja cat de benefic este pentru sanatatea ta sa faci sport. Insa se pare ca exercitiile fizice nu contribuie doar la fortificarea sistemului imunitar si la tonifierea musculaturii, ci si la mentinerea sanatatii creierului.

Cliseele cu sportivi mai putin inteligenti au fost spulberate de catre un nou studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Illinois. Acestia au descoperit ca exista o corelatie intre antrenamentul fizic si functionalitatea creierului. Practic, studiul dezvaluie ca exercitiile fizice ajuta la imbunatatirea memoriei.

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii au analizat doua grupuri diferite de adolescenti: primul grup a fost compus doar din tineri care practica sporturi, iar al doilea din adolescenti sedentari. In urma unor teste de memorie si intrebari scurte, grupul de tineri "in forma" a avut cu pana la 20% mai multe raspunsuri corecte decat celalalt grup!

Explicatia cercetatorilor este ca exercitiile fizice stimuleaza activitatea cortexului prefrontal, acea parte a creierului responsabila de memorarea informatiilor.

Asadar, de-acum incolo cand intampini dificultati in a retine materia scolara, poti face cateva exercitii inainte de a te apuca de invatat. Vei avea doar de castigat!

Sursa foto: smartleytoned.weebly.com


 
Sondaj
Ce schimbari doriti sa aiba loc in invatamantul romanesc?