calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  PROFESORII CARE NU AU INCHEIAT MEDIILE ELEVILOR, OBLIGATI SA SE INTOARCA LA CATEDRA

PROFESORII CARE NU AU INCHEIAT MEDIILE ELEVILOR, OBLIGATI SA SE INTOARCA LA CATEDRA

calendar_month 15 Iun 2010, 00:00
In urma solicitarii Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Tribunalul Bucuresti a hotarat, marti, 14 iunie 2010, ca greva celor 3 profesori bucuresteni, care au refuzat sa incheie mediile, este ilegala si ii obliga sa isi reia activitatea.

Decizia instantei nu este definitiva, insa este executorie, adica trebuie pusa in aplicare imediat.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a cerut in instanta ca greva celor trei profesori din Capitala, care au refuzat sa incheie mediile, sa fie declarata ilegala si sa se dispuna ca profesorii sa isi reia activitatea.

Cei trei dascali dati in judecata de ISMB sunt Rodica Neagu si Paula Riegler, de la "Colegiul National Gheorghe Sincai" si Corneliu Riegler de la Colegiul "George Cosbuc", ambele licee din capitala.

Conform informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar Bucuresti incepand cu 31 mai 2010, cei trei au intrat in greva generala fara sa anunte. Din aceasta cauza, mai multi elevi ai celor 2 unitati scolare au media neincheiata, iar cei din clasele a XII-a nu pot sustine examenul de Bacalaureat.

De partea celalata, profesorii spun ca au anuntat conducerea liceelor unde predau, dar si elevii, ca sunt in greva, iar sindicatul, la randul sau, a notificat Ministerul Educatiei.

Tot acestia mai spun ca au incheiat mediile elevilor din clasa a XII-a, pentru a nu ii afecta.

De asemenea, dascalii spun ca MECTS, ISMB si scolile ca au "instigat" parintii impotriva celor care fac greva, anuntand ca elevii vor ramane repetenti, potrivit Realitatea.net. 
Sondaj
Sunteti de acord cu impozitarea stricta a meditatiilor?