calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  Invatamantul obligatoriu de la 3 ani ar putea intra in vigoare peste 4 ani

Invatamantul obligatoriu de la 3 ani ar putea intra in vigoare peste 4 ani

calendar_month 22 Aug 2014, 00:00
Remus Pricopie, prezent ieri la Congresul Asociatiei Invatatorilor din Romania (AGIRo), care a avut loc la Suceava, a spus ca invatamantul obligatoriu in gradinite, de la varsta de 3 ani, ar putea intra in vigoare in Romania in perioada 2018 - 2019.

Ministrul a mai anuntat si ca incepand cu 2015, ar putea introduce obligativitatea grupei mari la gradinita de la varsta de 5 ani.

Remus Pricopie a declarat ieri ca in perioada 2018 - 2019, ar putea introduce o reglementare prin care sa impuna invatamantul obligatoriu in gradinite incepand de la varsta de 3 ani. Acest lucru se va realiza fie prin modificarea Legii Educatiei prin Parlament, fie prin Ordonanta de Urgenta.

"Invatamantul obligatoriu de la 3 ani nu se va intampla anul acesta, poate nu se va intampla nici in urmatorii 2 ani, dar progresiv, in maximum 4 sau 5 ani, trebuie sa ajungem acolo", a declarat ministrul. "Daca ii tii la gradinita de la varsta de 3 ani si ii pregatesti corespunzator, atunci ai grija nu numai de dezvoltarea lui intelectuala, dar ai grija si de dezvoltarea lui fizica", a mai spus Pricopie.

Sursa foto: ziarullumina.ro 
Sondaj
Esti multumit de perioada aleasa pentru vacanta de Paste?