calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  Guvernul scade norma profesorilor pentru a le putea creste salariile

Guvernul scade norma profesorilor pentru a le putea creste salariile

calendar_month 19 Iun 2014, 00:00
Guvernul a decis reducerea normei deore lucrate pentru cadrele din invatamant cu grad didactic I sivechime in munca mai mare de 25 de ani. Asta inseamna ca veniturileacestora se vor majora din orele suplimentare.

Aceasta propunere a fost discutata dejain Executiv, iar Guvernul s-a declarat de acord cu aplicarea acestormasuri. Adoptarea unei ordonante de urgenta care sa legalizeze acestemasuri urmeaza sa fie realizata de catre reprezentantii Guvernului.

"In acelasi timp, a existat inGuvern o prima discutie pentru reducerea varstei de pensionare incazul profesorilor cu gradul I. Ramane ca Ministerul Educatiei siMinisterul Justitiei sa ajunga la un acord privind procedurile legalede aplicare", a declarat o sursa pentru Ziarul Financiar.

MEDIAFAX anunta in urma cu o saptamanaca Guvernul ar intentiona sa mareasca si salariile personaluluimilitar, ale angajatilor din serviciile de informatii, ale celor dinaparare si ale angajatilor din penitenciare. Mai mult de atat, inceea ce priveste profesorii, Guvernul intentioneaza sa reduca sivarsta de pensionare a cadrelor didactice cu gradul I.

Sursa foto: antena3.ro


 
Sondaj
Ce parere aveti despre demersurile de eliminare a tezelor unice?