calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  Geometria le-a dat de cap elevilor de clasa a VIII-a - REPORTAJ VIDEO

Geometria le-a dat de cap elevilor de clasa a VIII-a - REPORTAJ VIDEO

calendar_month 20 Iun 2007, 00:00
Absolventii de gimnaziu au sustinut miercuri, 20 iunie, cea de-a doua proba a examenului de capacitate, testul national la Matematica.

Nici de aceasta data parintii nu au tinut cont de canicula de afara si si-au sustinut copiii, dupa gardul scolii. La Scoala Generala numarul 56 din capitala, unul dintre centrele de testare nationala, copiii au inceput sa iasa dupa o ora de la inceperea timpului efectiv de rezolvare a subiectelor.

Unii au recunoscut ca li s-a parut greu din cauza faptului ca nu prea s-au pregatit, altii au declarat ca examenul a avut un grad mediu de dificultate, insa toti au cazut de acord ca partea de geometrie a ridicat mai multe probleme decat cea de algebra. Absolventii de gimnaziu au mai adaugat ca nu s-a putut copia din cauza profesorilor supraveghetori, care au fost stricti. O parte din grijile parintilor s-au risipit odata cu iesirea copiilor, insa mai au de trecut un hop: ultima proba, Istoria Romanilor sau Geografia Romaniei, la alegere, examen programat pentru joi, 21 iunie. Atat parintii, cat si elevii vor rasufla usurati pe data de 24 iunie, cand vor fi afisate rezultatele celor trei probe ale examenului de capacitate, dupa care vor completa listele cu optiunile pentru liceele sau scolile profesionale dorite in functie de meda finala a candidatului.

Un reportaj realizat de Adriana Toma si Cornelia Gabor - redactia calificativ.ro


 
Sondaj
Crezi ca greva profesorilor va afecta tezele nationale?