calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Teste  »  Au inceput lucrarile de constructie pentru Institutul de Cercetari Avansate pentru Materiale, Produse si Procese Inovative

Au inceput lucrarile de constructie pentru Institutul de Cercetari Avansate pentru Materiale, Produse si Procese Inovative

calendar_month 05 Iun 2014, 00:00
Ieri, 4 iunie, la ora 16:00, au fost inaugurate lucrarile de constructie pentru Institutul de Cercetari Avansate pentru Materiale, Produse si Procese Inovative - CAMPUS din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.

La evenimentul de deschidere a lucrarilor de constructie au participat Ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie, Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu si Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta. Alaturi de ei au mai fost prezente si alte personalitati din sfera publica, precum Primarul General al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu si Secretarul de Stat in Ministerul Educatiei Nationale, Gigel Paraschiv.

Proiectul cladirii este unul foarte ambitios din punct de vedere al calitatii, al functionalitatii si al arhitecturii. Institutul va avea 41 de laboratoare interdisciplinare si transdisciplinare complet dotate, spatii de lucru, sali de conferinta si spatii tehnice dedicate cadrelor didactice si cercetatorilor.

Universitatea Politehnica Bucuresti va pune la dispozitie acest spatiu tuturor colaboratorilor sai din domeniul public sau privat in care UPB are competente sau dezvolta directii noi de studiu si cercetare.

Proiectul Institutului a fost dezvoltat prin fonduri europene si co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Sursa foto: upb.ro 
Sondaj
Ce crezi despre gradul de dificultate al cerintelor Bacalaureatului si Evaluarii nationale 2011?