Astazi, 15 iulie, Ministerul Educatiei Nationale va premia absolventii care au promovat Bacalaureatul si Evaluarea Nationala cu media 10
calendar_month 15 Iul 2014, 00:00
In data de 9 iulie, Guvernul a adoptat Hotararea de Guvern conform careia elevii care au obtinut media 10 la Bacalaureat si la Evaluarea Nationala vor fi premiati de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Astfel, cei care se vor ocupa de oferirea acestor premii, care includ si o recompensa materiala, sunt ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie si ministrul delegat Mihnea Costoiu. Premiile vor fi oferite astazi, la sediul Ministerului Educatiei Nationale.

La festivitate vor participa absolventii din Bucuresti si din judetul Ilfov care au obtinut media 10 la examenele de Bacalaureat, respectiv Evaluare Nationala, iar pentru premiantii din celelalte judete se va organiza o videoconferinta, acestia urmand sa-si primeasca premiile din sediile inspectoratelor scolare judetene de care apartin.

La Evaluarea Nationala s-au inregistrat, la nivel national, 225 de medii de 10, iar la Bacalaureat, in urma contestatiilor, 108 medii de 10. Elevii vor fi premiati cu diplome si bani, astfel: cate 2.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a VIII-a si cate 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de clasa a XII-a. In cadrul festivitatii de premiere vor mai participa secretari de stat din Ministerul Educatiei Nationale, inspectori scolari si parinti ai elevilor premiati.

Premierea incepe la ora 10:00, in prezenta presei si va avea loc in sala de Consiliu (sala 43) a MEN.

Este al doilea an consecutiv cand Guvernul decide premierea elevilor cu rezultate deosebite, insa in 2013 oficialii nu au premiat decat absolventii clasei a XII-a care au obtinut media 10 la Bacalaureat.

Sursa foto: realitatea.net


Sondaj

Sunteti la curent cu evolutia scolara a copilului dumneavoastra?