200 de studenti din Cluj au protestat pentru demisiile lui Remus Pricopie si Mihnea Costoiu
calendar_month 01 Aug 2014, 00:00
Strazile din Cluj Napoca au rasunat joi seara, din cauza protestelor studentilor clujeni, care cer demisia ministrului Educatiei, Remus Pricopie, si pe cea a ministrului delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.

Liderul Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Mihai Dragos, s-a declarat nemultumit de felul in care au decurs consultarile cu reprezentantii studentilor privind modificarile Legii Educatiei. Studentii au protestat purtand plasturi negri pe gura.

"Ne-am lipit plasturi negri pe gura, am pus muzica din perioada comunista si i-am acordat domnului Mihnea Costoiu, in mod simbolic, o diploma de <<doctor in sfarsit>>, iar tema lucrarii sale este <<Sfarsitul educatiei>>. Vrem sa aratam, astfel, modul comunist in care s-au purtat cei doi ministri cu noi, studentii, pentru ca, desi ne-au chemat la consultari, nu ne-au spus cum vor sa modifice Legea Educatiei. A fost o falsa consultare cu studentii, asa a aparut Ordonanta de Urgenta 49, care readuce in discutie politizarea universitatilor, da drum liber doctoratelor la fara frecventa, asa ca noi cerem public demisia domnilor ministri Remus Pricopie si Mihnea Costoiu. Domnul ministru ne-a chemat saptamana viitoare la consultari, vom merge, ca nu refuzam dialogul cu autoritatile, insa noi solicitam retragerea ordonantei 49, ii cerem Avocatului Poporului sa reclame neconstitutionalitatea acestei ordonante, cerem emiterea de metodologii care sa nu permita abuzuri si ii atragem atentia domnului doctorand Mihnea Costoiu ca reprezinta interesele intregii clase academice, nu doar a prietenilor domniei sale", a declarat incisiv Mihai Dragos.

Lozincile studentilor au fost care mai de care mai creative; dintre acestea, memorabile au fost "Tara creste prin studenti, nu ministri repetenti" sau "Educatia e a noastra, nu vrem ordonanta voastra". Pancartele protestatarilor de la Cluj au avut si ele mesaje destul de usturatoare, precum "Universitatile noastre nu-s afacerile voastre" sau "Sezi bland, educatia e pe maini bune".

Sursa foto: danbadea.net