calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Universitatea din Bucuresti continua traditia scolilor de vara

Universitatea din Bucuresti continua traditia scolilor de vara

calendar_month 17 Iul 2014, 00:00
In perioada 21 iulie - 3 august 2014, Universitatea din Bucuresti va gazdui cea de-a 54-a editie a Cursurilor de vara de limba romana, de cultura si civilizatie romaneasca.

Scoala de Vara a Universitatii din Bucuresti este cea mai veche initiativa de acest gen din Romania, menita sa promoveze limba si cultura societatii romanesti in lume. Cursurile de Vara ale Universitatii din Bucuresti si-au castigat prestigiul in mai bine de 50 de ani, prin participarea la fiecare editie a celor mai buni profesori din tara si din afara ei, dar si a altor academicieni, artisti si oameni de cultura. Cel care a initiat acest proiect a fost insusi Alexandru Rosetti, iar Boris Cazacu i-a continuat munca pentru o perioada lunga de timp.

Cursurile de Vara au mai fost organizate la Universitatea din Bucuresti in perioada 2010 - 2013 si, datorita succesului pe care l-a inregistrat in capitala, organizatorii au decis ca si in acest an sa se desfasoare tot in Bucuresti.

Conform comunicatului de presa transmis de catre Biroul de Presa al Universitatii din Bucuresti, manifestarile Scolii de Vara din 2014 vor avea o semnificatie deosebita, mai ales pentru ca va fi gazduita de catre Facultatea de Litere si ca va coincide si cu sarbatorirea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii.

Sursa foto: mplayground.wordpress.com 
Sondaj
Consideri ca notele obtinute la tezele unice reflecta valoarea elevilor?