calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Un profesor care isi obliga elevii sa-i cumpere o carte, suspendat si reclamat la Parchet

Un profesor care isi obliga elevii sa-i cumpere o carte, suspendat si reclamat la Parchet

calendar_month 07 Ian 2015, 00:00
Profesorul de istorie de la Colegiul National "Iulia Hasdeu" din Bucuresti, care si-ar fi obligat elevii sa cumpere un atlas semnat de el, a fost suspendat din functie, luni, de catre Consiliul de Administratie al liceului.

In plus, membrii Consiliului au decis sa sesizeze Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 in acest caz, potrivit Mediafax.

Astfel, contractul de munca al dascalului este suspendat incepand de marti, pana la finalizarea cercetarii penale. Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 a fost sesizat in acest sens si de catre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

"In urma aparitiei in presa a unor materiale referitoare la posibila implicare a unui profesor de la Colegiul National 'Iulia Hasdeu' intr-un conflict privind obligarea elevilor in a achizitiona carti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a constituit o echipa de control care s-a deplasat la unitatea de invatamant, in data de 15 decembrie", anuntau reprezentantii ISMB pe 16 decembrie.

In urma verificarilor, inspectorii au intocmit un raport, pe care l-au inaintat atat procurorilor, pentru a stabili daca au fost comise fapte penale, cat si Colegiului National "Iulia Hasdeu", pentru a lua masuri administrative.

O inregistrare difuzata recent de TVR il arata pe profesorul Niculae Cristea, autorul Atlasului Comentat de Istorie a Romanilor si al cartii "Imaginea publica a Monarhiei in Romania", cum il obliga pe elevi sa ii cumpere volumele.

"V-am cerut eu manualul? Nu! Manualul nu costa cat asta, va spun sincer! Costa la jumatate, adica 25 de lei. V-am cerut manualul voua? Nu! Daca nu v-am cerut manualul si am spus este un lucru dupa care lucram doi ani de zile, vi se pare mult? Nu ma intereseaza daca vi se pare sau nu! Vin parintii, duceti-va si faceti unde vreti dumneavoastra! Anul acesta sunteti la mana mea, adica eu am painea si cutitul! Si pot sa va demonstrez oricand ca nu stiti istorie de nota 5!", le spunea dascalul elevilor.

Sursa: Ziare.com
 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?