Specializarile a 33 de universitati intra in lichidare. Afla despre ce programe de invatamant universitar este vorba
calendar_month 25 Iun 2014, 00:00
Ministerul Educatiei Nationale a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca 33 de universitati au cel putin cate o specializare care va intra in lichidare in acest an universitar.
Facultatile fac parte atat din ivatamantul de stat, cat si din cel privat si nu vor mai putea organiza examene de admitere pentru anul scolar 2014 - 2015.
Ministerul Educatiei Nationale a dezbatut public, marti, proiectul de Hotarare de Guvern privind "aprobarea Nomenclatorului domeniilor si al specializarilor/ programelor de studii universitare, a structurii institutiilor de invatamant superior, a domeniilor si programelor de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a locatiilor geografice de desfasurare, a numarului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de invatamant si limba de predare, precum si a numarului maxim de studenti care pot fi scolarizati in anul universitar 2014 - 2015", precizeaza comunicatul.
Cele 33 de universitati vizate de aceasta hotarare nu vor mai putea organiza admitere pentru peste 120 de specializari, insa elevii care urmeaza aceste programe deja isi vor putea finaliza studiile in conditiile prevazute in momentul in care au fost admisi.
Astfel, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad va lichida Facultatea de Stiinte Economice - specializarea Informatica economica, Universitatea "Transilvania" din Brasov va renunta la Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor - Matematica si Informatica Aplicata si la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor - Informatica Aplicata in Inginerie Electrica, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca nu va mai organiza admitere pentru Facultatea de Agricultura, pentru Facultatea de Horticultura, Pentru Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii si pentru Facultatea de Medicina Veterinara, specializarea Controlul si securitatea produselor alimentare.
Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca nu va mai permite inscrieri pentru Fizica mediului si inginerie medicala, pentru Chimia si ingineria materialelor oxidice si nanomateriale, pentru Filosofie (germana), pentru Istorie (germana), pentru Pedagogie (maghiara), pentru Economia comertului, turismului si serviciilor (maghiara, pentru Economia firmai, pentru Economie si afaceri internationale (germana), pentru Finante si vanci (maghiara, ID) si pentru Marketing (maghiara, ID. Universitatea "Ovidius" din Constanta va renunta la admiterea pentru Studii de securitate si pentru Sociologie, iar Universitatea din Craiova nu va mai organiza examen pentru admitere la Pedagogie, Economie generala si comunicare economica, Economie si afaceri internationale ID, Finante si banci ID, Management ID si Inginerie economica in domeniul electric, electronic si energetic. Nici Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati nu scapa de lichidari si renunta la Ingineria procesarii materialelor, la Tehnologii si sisteme de telecomunicatii, la Management ID si Marketing Id, la Administratie publica ID si la Masuratori terestre si cadastru.
Universitatea din Petrosani renunta la specializarile Inginerie economica in domeniul mecanic si la Matematica, Universitatea din Pitesti lichideaza sectiile de Teologie ortodoxa didactica, de Economie agroalimentara si a mediului, de Filosofie si de Politie locala. Nici Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu nu face exceptie si lichideaza specializarile Politie locala, Studii americane, Design, Istorie ID, Stiinte politice ID, Design industrial, Mecanica fina si nanotehnologii, Fizica informatica si Informatica economica. Universitatea "Constantin Brancusi" din Targu Jiu nu va mai organiza admitere pentru Masini-unelte si sisteme de productie si pentru Comunicare si relatii publice. Acelasi lucru se va intampla si cu specializarile Calculatoare, Mecatronica si Administratie publica IFR de la Universitatea "Petru Maior" din Targu Mures, dar si cu sectia Asistenta de farmacie de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures. Universitatea Politehnica din Timisoara va renunta la sectia de Electromecanica, iar Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara va renunta la Piscicultura si acvacultura.
Universitatea de Vest din Timisoara nu va mai organiza admitere pentru specializarea Economie agroalimentara si a mediului, iar Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti opreste admiterile pentru Economia comertului, turismului si serviciilor, in timp ce Universitatea "Hyperion" din Bucuresti nu va mai face inscrieri pentru sectia de Sociologie. De la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti vor fi eliminate urmatoarele specializari: Afaceri internationale, Filosofie, Istorie, Administratie publica, Afaceri internationale, Administrarea afacerilor si Finante si banci. Universitatea Romana de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea din Bucuresti va lichida specializarea Drept, specializarea Finante si banci, specializarea Administratie publica si specializarea Artele spectacolului. Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucuresti face, de asemenea, lichidari; este vorba despre specializarea Teologie romano-catolica didactica. Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti renunta la programul Finante si banci, iar Universitatea de Vest Vasile Goldis din Arad renunta la urmatoarele specializari: Contabilitate si informatica de gestiune, Marketing ID, Asistenta sociala, Limba si literatura engleza, Administratie publica, Jurnalism, Informatica, Silvicultura, Ecologie si protectia mediului.
Universitatea "George Bacovia" din Bacau nu va mai organiza admitere pentru Contabilitate si informatica de gestiune, pentru Management IFR, pentru Marketing si pentru Administratie publica, iar Universitatea "George Baritiu" din Brasov renunta la sectia de Educatie fizica si sportiva. Universitatea "Danubius" din Galati nu va mai avea specializarea Informatica economica, iar Universitatea "Mihail Kogalniceanu" din Iasi renunta la sectia de Comunicare si relatii publice. Universitatea "Apollonia" din Iasi nu va mai organiza inscrieri pentru Medicina dentara, Tehnica dentara, Comunicare si relatii publice si Jurnalism.
Universitatea "Constantin Brancoveanu" din Pitesti lichideaza Administrarea afacerilor, Relatii internationale si studii europene, Asistenta sociala si Jurnalism, iar Universitatea Romano-Germana din Sibiu renunta la Inginerie economica in domeniul electric, electronic si energetic, dar si la Administratie publica. Universitatea "Mihai Eminescu" din Timisoara restructureaza urmatoarele specializari: Economia comertului, turismului si serviciilor, Contabilitate si informatica de gestiune si Psihologie.
Universitatea "Tibiscus" din Timisoare renunta la Limbi moderne aplicate si la Jurnalism, iar Fundatia Universitara "Alma Mater" din Sibiu nu va mai organiza inscrieri pentru Asistenta sociala, Drept, Finante si banci, Geografia turismului, Inginerie si management in alimentatia publica si agroturism si Psihologie.
Sursa foto: opiniatimisoarei.ro
Noutati




