calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Saptamana grea pentru elevi: Evaluare nationala la clasa a IV-a

Saptamana grea pentru elevi: Evaluare nationala la clasa a IV-a

calendar_month 26 Mai 2015, 00:00
Elevii de clasa a IV-a vor sustine marti evaluarea competentelor la limba romana - proba scrisa, care va fi urmata miercuri de proba la matematica, iar pe 28 mai de proba la limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, potrivit unui ordin de ministru publicat pe site-ul Ministerului Educatiei.

Potrivit metodologiei aprobate prin ordin de ministru, testele trebuie sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina de studiu, sa aiba un nivel mediu de dificultate. Testele au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale.

Testele elaborate pentru clasa a IV-a vizeaza evaluarea competentelor de intelegere a textului scris in limba romana si evaluarea competentelor de matematica.

Durata alocata rezolvarii testelor de evaluare este de cate 60 de minute pentru fiecare test la clasa a IV-a.

Evaluarile se vor desfasura in timpul orelor de curs, in functie de programul fiecarei unitati de invatamant.

Testele vor fi evaluate in scoala de cadrele didactice din respectiva unitate de invatamant. Fiecare test va fi evaluat de doua cadre didactice, dintre care unul este invatatorul/ institutorul/ profesorul pentru invatamantul primar de la clasa.

Rezultatele individuale obtinute nu se afiseaza/ nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei, precizeaza metodologia.

Sursa: Ziare.com
 
Sondaj
Titularizarea este examenul maturitatii pentru profesori?