Profesorii vor putea utiliza instrumente software in predarea la clasa a limbii engleze
calendar_month 06 Oct 2011, 00:00
Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului, in parteneriat cu SIVECO Romania, anunta lansarea portalului http://engleza-fse.edu.ro/, parte integranta a proiectului strategic "Formarea continua a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne in predarea eficienta a limbii engleze si evaluarea la nivel european a competentelor lingvistice" .

Un numar de 4.500 de profesori de limba engleza, selectati la nivel national din 4.000 de scoli, vor beneficia gratuit de formare profesionala bazata pe insusirea unor tehnici pedagogice interactive, prin utilizarea tehnologiilor moderne. Din numarul total al profesorilor care au fost inclusi in programul de instruire 40% provin din mediul rural, fiind selectati din toate judetele tarii.

Alte 100 de persoane cu rol de formatori vor fi instruite in cadrul proiectului, pentru a furniza programele de formare catre cadrele didactice, acestia fiind selectati din fiecare judet si din cele sase sectoare ale Capitalei.

Portalul http://engleza-fse.edu.ro/ asigura deschidere catre publicul intersat si functionalitati specifice de comunicare, colaborare si partajare de documente intr-un mod structurat si controlat.

Prin asigurarea forumului de discutii si a resurselor puse la dispozitia utilizatorilor, portalul incurajeaza schimbul de informatii si idei intre profesorii participanti la curs si alti dascali din comunitatea virtuala a profesorilor de limba engleza, numarul lor fiind estimat la 10.500.

Prin intermediul portalului, se va desfasura activitatea de preinscriere a candidatilor in grupul tinta principal, validarea celor care indeplinesc conditiile stabilite in criteriile de selectie, transmiterea catre candidatii admisi a rezultatului validarii, completarea de catre acestia a formularului de inscriere la cursuri si a formularului de inscriere in grupul tinta principal model POSDRU. Componenta grupelor din centrele de formare pentru sesiunile de instruire va fi postata pe portalul proiectului.

Gradul de utilitate al portalului este recunoscut, acesta fiind orientat pe construirea de comunitati de grupuri tinta, unde utilizatorii se inregistreaza si folosesc serviciile gratuite de urmare a modulelor digitizate de formare profesionala care contribuie la dezvoltarea personala si profesionala a grupului tinta, iar diploma obtinuta prin cursurile de formare le ofera recunoasterea la nivel national a competentelor si abilitatilor obtinute prin absolvirea cursurilor de formare profesionala.

Programul se duruleaza pe o perioada de 30 de luni si este co-finantat de Fondul Social European.


Sondaj

Vi s-a intamplat sa va simtit neindreptatiti de un profesor?