calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Proba de bacalaureat anulata partial, dupa publicarea unui subiect pe Facebook

Proba de bacalaureat anulata partial, dupa publicarea unui subiect pe Facebook

calendar_month 17 Iun 2015, 00:00
Liceenii belgieni vor fi scutiti marti de o parte din proba la istorie in CESS, echivalentul bacalaureatului in sistemul de invatamant local, dupa difuzarea subiectului pe retelele de socializare in ajunul examenului.

Aceasta decizie a fost anuntata de ministrul Educatiei in Belgia francofona, Joelle Milquet (foto), citata intr-un comunicat. Ea a denuntat "iresponsabilitatea autorilor acestor scurgeri", relateaza AFP.

Ministrul "va depune plangere impotriva autorilor necunoscuti pentru violarea secretului profesional" si va cere administratiei sale "organizarea altor metode de transmitere de acum inainte securizate", au adaugat serviciile sale.

Una dintre cele patru parti ale examenului la istorie, care consta pentru liceeni in a realiza sinteza unui dosar legat de actualitatea secolului al XX-lea, a fost difuzata luni pe Facebook si pe alte retele de socializare, potrivit imaginilor reluate de presa belgiana.

PUBLICITATE
Tema - valul de atentate care a afectat Europa in anii 1960-1970 si cum au raspuns autoritatile germane si italiene - nu a mai avut deci secrete pentru elevi.

Aceasta parte a examenului a fost anulata, dar celelalte trei - mentinute.

Circa 60.000 de elevi francofoni inscrisi in ultimul an de liceu la Bruxelles si in Wallonia (sudul tarii) au inceput luni dimineata cu proba de limba franceza examenul care le va permite sa obtina Certificatul de Invatamant Secundar Superior (CESS), echivalent bacalaureatului.

Una dintre intrebarile examenului de franceza - "Care este specificul literaturii belgiene?" - fusese si ea difuzata anterior, potrivit unor elevi care si-au exprimat surprinderea pe canalul privat RTL-TVI.

Ministrul nu a indicat luni daca rezultatele la aceasta proba vor fi validate.

Sursa: Ziare.com 
Sondaj
De ce au hotarat sindicalistii din invatamant anualrea grevei generale?