calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Perchezitii la licee din Bucuresti - evaziune de 1.7 milioane lei la concursul Arhimede

Perchezitii la licee din Bucuresti - evaziune de 1.7 milioane lei la concursul Arhimede

3/30420
calendar_month 19 Mai 2015, 00:00
Politistii si procurorii efectueaza marti dimineata mai multe perchezitii, care vizeaza Asociatia Arhimede, responsabila cu organizarea de concursuri scolare in mai multe licee din Bucuresti si din tara si suspectata de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 3,14 milioane de euro.

Anchetatorii au descins la Liceul Nichita Stanescu din Bucuresti, dar si acasa la Mihaela Guna (membra a Consiliului Economic si Social, organism consultativ al Guvernului, si reprezentanta a Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti), informeaza Digi24.

Anchetatorii sustin ca Asociatia Arhimede ar fi organizat ilegal concursuri scolare particulare in scolile de stat, arata sursa citata.

Directia Generale de Politie a Municipiului Bucuresti a anuntat printr-un comunicat de presa ca se efectueaza 80 de perchezitii in acest caz, in Bucuresti, Arges, Ilfov, Constanta, Giurgiu, Maramures, Sibiu si Buzau. La acestea participa 210 politisti.

48 de persoane vor fi aduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice - Sector 4, in vederea continuarii cercetarilor, se mai arata in comunicat.

B1 TV arata ca in 32 de scoli din Capitala vor avea loc perchezitii, printre acestea numarandu-se Colegiul Mihai Viteazu, Colegiul Spiru Haret, Liceul Aurel Vlaicu si Liceul Costantin Brancusi.

Mediafax informeaza, citand surse, ca si la Liceul Teoretic Stefan Odobleja au loc perchezitii. De asemenea, sursele citate au sustinut ca perchezitiile il vizeaza si pe redactorul-sef al revistei Arhimede, Petrus Alexandrescu.

Acuzatiile in acest dosar sunt nu doar de evaziune fiscala, fiind vorba si de spalare de bani, delapidare si conflict de interese, mai anunta DGPMB.

Suspectii sunt anchetati pentru ca au organizat concursuri scolare, si-au insusit fondurile colectate din taxele de participare, nu au retinut si platit la bugetul de stat impozitele cu retinere la sursa si au inregistrat in contabilitatea fundatiilor cheltuieli fictive.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti sustin ca prejudiciul adus bugetului de stat prin organizarea concursului scolar "Arhimede" se ridica la 1,7 milioane lei, dar ca prejudiciul total produs prin savarsirea infractiunilor este estimat la 3,14 milioane de euro, anunta Agerpres.

Sursa: Ziare.com


 
Sondaj
Cedeti ca jocurile pe calculator sunt daunatoare?