Modificari semnificative in noua programa scolara. Iata ce materii au disparut din orar
calendar_month 09 Feb 2017, 00:00
Ministerul Educatiei a realizat o serie de modificări în ceea ce privește noua programă școlară a elevilor din clasele I-VIII. Aceștia vor avea mai puține ore de Limba Romana și de Sport, in timp ce Limba Latina urmeaza să dispară definitiv din programul clasei a VIII-a.

Până pe 13 februarie, Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul de programă şcolară pentru clasele V-VIII, prin care elevii de-a V-a vor sta mai multe ore în bănci. Elevii de gimnaziu vor avea mai puţine ore de Limba şi literatura română, la clasa a V-a, însă, în schimb, au apărut trei opţionale:

- Tehnologia informaţiei,
- Educaţia socială
- Un opţional transcurricular, propus de şcoală.

Limba latină va dispărea din orarul clasei a VIII-a şi se va preda la clasa a VII-a. O altă modificare vizează numărul de ore de Educaţie fizică pe săptămână, acestea urmând să se reducă la o singură oră, că doar tot vorbim de faptul că suntem în fruntea obezilor infantili la nivel mondial.

Planul cadru se va aplica eşalonat, astfel încât din anul şcolar 2017-2018 se va aplica doar la clasa a V-a, urmând ca anii viitori să se aplice şi la clasele gimnaziale mai mari.

Potrivit actului normativ, începând cu anul şcolar 2017-2018 elevii claselor a V-a vor sta la şcoală între 26 şi 28 de ore, începând cu anul şcolar 2018-2019, elevii claselor a VI-a vor sta la şcoală între 28 şi 30, începând cu anul şcolar 2019-2020, elevii claselor a VII-a vor sta între 31 şi 33 de ore, iar din anul 2020-2021, elevii claselor a VIII-a vor sta până la 34 de ore.

Marea noutate ar fi că, pentru fiecare disciplină, programa şcolară şi manualele vor reflecta 75% din procesul de predare şi evaluare, astfel încât 25% din activitatea la clasă va fi la dispoziţia profesorilor pentru recuperări şi fixarea cunoştinţelor, scrie cuget liber.ro.

Sondaj

Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?