calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, nu este multumit de faptul ca elevii care nu au promovat Evaluarea Nationala pot urma cursurile de liceu

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, nu este multumit de faptul ca elevii care nu au promovat Evaluarea Nationala pot urma cursurile de liceu

calendar_month 18 Iul 2014, 00:00
Remus Pricopie a declarat ca, din punctul lui de vedere, ar fi ideal ca la liceu sa intre doar elevii care au obtinut macar media 5 in cei patru ani de gimnaziu, respectiv la Evaluarea Nationala.

Din pacate, ministrul este constient de faptul ca Ministerul Educatiei Nationale nu ofera nici o alternativa pentru elevii care nu obtin astfel de rezultate in afara scolilor profesionale, care nu au o acoperire suficient de extinsa. De aceea, riscurile unei decizii prin care doar elevii care au promovat Evaluarea Nationala sa fie admisi in licee sunt destul de mari.

"Daca as putea, maine as introduce obligativitatea de a avea minim media 5 pentru a intra la liceu. De ce nu se poate? Pentru ca daca maine am introduce acest lucru, numarul copiilor care ar parasi scoala ar fi mult mai mare decat astazi pentru simplul fapt ca nu avem alternativa scolii profesionale peste tot in tara. Avem scoli profesionale in principal in orasele mari cu industrie puternica", a declarat ministrul Remus Pricopie pentru Mediafax.

In acest an, aproape 16.000 de elevi care nu au promovat Evaluarea Nationala au fost distribuiti in 322 de licee din tara, la profile teoretice si tehnologice.

Sursa foto: pressalert.ro 
Sondaj
Tezele nationale ar trebui: