calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a spus ca rezultatele la examenele nationale sub media pe tara vor fi analizate de catre minister

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a spus ca rezultatele la examenele nationale sub media pe tara vor fi analizate de catre minister

calendar_month 16 Iul 2014, 00:00
Ieri, 15 iulie, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie a anuntat ca pana in octombrie rezultatele sub media pe tara la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat vor fi analizate.

La o prima vedere, exista judete in care rezultatele din 2014 au fost mai slabe decat in 2013, iar acestea vor fi analizate comparativ.

"Avem judete in care in mod traditional avem rezultate bune la examenele nationale si, tot traditional, unde rezultatele sunt din pacate mai mici. In lunile urmatoare, pana in septembrie, poate si un pic din octombrie, vom avea discutii individuale pentru fiecare dintre judete, atat pe rezultatele de la Bacalaureat, cat si pe cele de la Evaluarea Nationala, acolo unde au fost rezultate sub medie. Vom analiza si situatia din judetele unde mediile au scazut", a declarat Remus Pricopie pentru Mediafax.

Ministrul a fost intrebat si ce parere are despre organizarea celei de-a treia sesiuni de bacalaureat si daca gaseste ca aceasta poate afecta calitatea invatamantului.

"Nu este vorba de scaderea calitatii. Uitati-va la rata de promovare la sesiunea din toamna, vorbim de 20 - 30%. Apoi la diferenta dintre promotiile curente si cele anterioare. Anul acesta la Bacalaureat a fost o diferenta de 40 - 50 de puncte procentuale intre promotia curenta si cele anterioare. Adica promovabilitatea din 2014 a promotiei curente a fost de aproape 70%. Pentru promotiile anterioare, promovabilitatea a fost de 25%. Ingrijoratoare este si diferenta intre mediul urban si cel rural, cam tot 20 de puncte procentuale. Mi se spune ca dam bani pentru cei care au esuat. Eu nu sunt de acord cu aceasta formula. Nu au avut succes in acel moment, dar un tanar de 18 ani poate fi recuperat. El poate fi ajutat sa reintre pe traseul pe care poate si-l doreste el, familia, societatea", a subliniat ministrul.

Sursa foto: bzi.ro 
Sondaj
Ar trebui eliminate probele orale de la Bac?