calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Ministrul Educatiei a anuntat ca nu va mai aproba investitii in scolile fara elevi

Ministrul Educatiei a anuntat ca nu va mai aproba investitii in scolile fara elevi

calendar_month 13 Iun 2014, 00:00
Ministerul Educatiei Nationale are in derulare 1400 de proiecte de infrastructura scolara, care insa nu vor fi reluate decat partial, pentru scolile care au elevi inscrisi.

Conform informatiilor transmise de Agerpres, suma de care vor beneficia aceste proiecte de infrastructura este de 240 de milioane de euro.

"Proiectele din fondurile europene, in special cele din programul Regio de dezvoltare regionala, beneficiaza de suma de 240 de milioane de euro prin mutarea din alte sectoare unde nu au fost utilizati catre zona Regio. Sunt 1400 de santiere in diferite locuri si in diferite stadii, multe dintre ele parasite din lipsa de finantare. Incepem finantarea, unele dintre ele sunt in lucru si incercam sa finalizam cat mai multe dintre acestea pana la 1 septembrie, dar sub rezerva sa existe copii, caci am vazut cazuri ca am investit in scoli noi dupa care am inchis scoala a doua zi dupa ce am inaugurat-o", a declarat Remus Pricopie ieri, in cadrul unei conferinte de la Buzau organizata in cadrul proiectului educational "Hai la scoala!".

"Pentru perioada 2014 - 2020 vor mai fi alocati din fonduri europene circa 500 - 600 de milioane de euro care vor fi investiti tot in infrastructura scolara in urma unor proiecte solicitate de unitatile scolare", a mai dezvaluit ministrul.

Sursa foto: ziartricolorul.ro 
Sondaj
Ziua de 1 aprilie este o sarbatoare pentru tine?