calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Lectii de astronomie de la experti! Elevii vor putea sa citeasca in stele

Lectii de astronomie de la experti! Elevii vor putea sa citeasca in stele

calendar_month 20 Feb 2017, 00:00
Programul de astronomie pentru copii! Sute de elevi din Harghita, dar şi din alte judeţe, vor fi iniţiaţi în tainele astronomiei de mai mulţi tineri pasionaţi de acest domeniu, din Miercurea Ciuc.

Un impiegat de mişcare la CFR, un medic, un arhitect şi un fotograf - au pus bazele Asociaţiei 'Ucenicul Astronom' şi, cu sprijinul conducerii Colegiului Naţional 'Octavian Goga', au amenajat un club de astronomie în incinta unităţii şcolare.

Clubul de astronomie a fost amenajat cu sprijinul mai multor sponsori, instituţii sau persoane private şi este dotat cu un telescop astronomic Newton 150/750, o lunetă terestră, un telurion, un sistem solar, un proiector, un video-proiector, planşete, machete, hărţi stelare sau cărţi. Elevii vor fi învăţaţi bazele astronomiei, cum ar fi să recunoască obiectele cereşti, 'să facă diferenţa între un avion şi un satelit' sau să ştie unde sunt constelaţiile. Pentru început, ei vor învăţa noţiuni teoretice, apoi, când vremea se va mai încălzi, vor face observaţii astronomice de pe terenul de sport al şcolii. 'Sunt convinsă că vor participa foarte mulţi elevi la cursuri şi vor avea ceva util de învăţat, se vor familiariza cu astronomia. (...) Şi mai ales, cred că instrumentele acestea, pe care nu oricine şi le poate achiziţiona, vor avea mare succes', a declarat directoarea colegiului, Magdalena Dumbravă.

Cel care a inițiat acest proiect este Sorin Cosmin Micloş, un tânăr de 34 de ani, care lucrează ca impiegat de mişcare la CFR, este pasionat de astronomie de mai bine de 20 ani şi care doreşte acum să le transmită şi copiilor din cunoştinţele sale. El este ajutat în demersul său de alţi trei prieteni pasionaţi de acest domeniu, respectiv Sorin Bota, Sergiu Sângeorzan şi Főcze Zsolt Antal.


 
Sondaj
Tezele cu subiect unic vi se par o metoda eficienta de testare si evaluare a elevilor?