calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Guvernul Romaniei intentioneaza sa mareasca salariile cadrelor didactice

Guvernul Romaniei intentioneaza sa mareasca salariile cadrelor didactice

calendar_month 13 Iun 2014, 00:00
Guvernul Romaniei are in plan un proiect de lege care sa reduca norma profesorilor, pentru a le spori astfel veniturile din orele suplimentare lucrate. Acest proiect vizeaza si alti bugetari, precum militarii si functionarii din sistemul penitenciar.

Mediafax a transmis aceasta informatie obtinuta din surse oficiale, care sustin ca miercurea viitoare, in sedinta de Guvern, se va discuta posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta care sa modifice articolul 13 din OU 103/ 2013.

Proiectul nu necesita probarea FMI, institutiile interne fiind cele care pot decide aplicarea lui. In cazul in care acesta va fi votat, va intra in vigoare incepand cu semestrul al II-lea al anului in curs. Pana in momentul de fata, cei care s-au declarat sustinatori ai acestui proiect se numara ministrul de Interne Gabriel Oprea, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Ministerul Apararii, Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Personalul didactic, cel militar, cel din Politie si din penitenciare va beneficia de cresteri ale indemnizatiilor, compensatiilor, sporurilor, primelor, ajutoarelor, platilor compensatorii, despagubirilor, compensatiilor lunare pentru chirie sau chiar ale altor drepturi acordate de catre stat.

Sursa foto: impactingorj.ro
 
Sondaj
La ce nivel se afla sistemul scolar din Romania fata de cel din Europa?