calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Elevii romani au obtinut o medalie de aur si cinci de argint la Olimpiada Internationala de Matematica

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si cinci de argint la Olimpiada Internationala de Matematica

calendar_month 15 Iul 2014, 00:00
In perioada 3 - 13 iulie a avut loc Olimpiada Internationala de Matematica, de la care elevii romani s-au intors cu o medalie de aur si cu 5 de argint.

Aceasta a fost a 55-a editie a Olimpiadei si a avut loc la Cape Town, in Africa de Sud. Romania a fost una dintre cele mai premiate tari in cadrul acestei competitii, elevii obtinand 6 medalii distincte in urma concursului.

Stefan Spataru, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, este fericitul castigator al medaliei de aur. Acesta a obtinut premii si in editiile trecute, respectiv argint si bronz, in 2013 si in 2012.

Cei care au obtinut medalii de argint in cadrul competitiei sunt Simona Diaconu, Paul Gabriel Musca, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud si Ioan - Laurentiu Ploscaru. Primii 4 dintre ei sunt elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti, iar cel din urma este elev al Colegiului National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea.

Delegatia Romaniei a fost condusa de catre profesorul universitar doctor al Universitatii Politehnica Bucuresti, Radu Gologan si insotita de Bogdan Enescu, profesor al Colegiului National "B. P. Hasdeu" din Buzau, care a avut rolul de coordonator al activitatii elevilor. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania au participat la olimpiada profesorul Mihai Baluna de la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Bucuresti si elevul Omer Cerrahoglu de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare, premiat de mai multe ori in cadrul acestei competitii (de doua ori cu aur si de trei ori cu argint, in perioada 2009 - 2013); cei doi au participat in calitate de observatori.

In cadrul Olimpiadei Internationale de Matematica de la Cape Town au participat 557 de elevi din 105 tari.

Sursa foto: puterea.ro 
Sondaj
Sunteti de acord cu impozitarea stricta a meditatiilor?