calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio Cangurul sau Euclid!

Concursurile cu taxa, interzise in scoli: Adio Cangurul sau Euclid!

calendar_month 28 Ian 2015, 00:00
Concursurile organizate in scoli care presupuneau taxa de inscriere, precum Cangurul, Euclid sau Smart, au fost interzise de Ministerul Educatiei.

Decizia a fost luata dupa ce mai multi profesori au fost acuzati ca ii obligau pe elevi sa se inscrie, iar parintii erau nevoiti sa plateasca o taxa, de aproximativ 20 de lei, potrivit Stirile Pro TV.

Totusi, astfel de competitii vor putea fi organizate in afara unitatilor de invatamant, la cerea parintilor sau a elevilor.

"Nu se vor mai desfasura in unitatile preuniversitare de stat. Pot fi alese alte locatii, pentru ca nu putem interzice organizarea lor definitiva", a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Asadar, concursurile scolare se vor desfasura de acum doar prin intermediul asociatiilor de parinti sau daca acestia isi vor inscrie individual copiii.

Parintii vor fi nevoiti sa se intereseze din timp unde vor avea loc astfel de competitii si sa isi inscrie copiii pe cont propriu.

Concursurile vor putea fi organizate in scoli private, centre educationale sau universitati.

Competitii precum Cangurul sau Euclid erau organizate de 2-3 ori pe semestru, in aproape toate scolile din Romania. Cadrele didactice erau platite cu circa trei lei pentru supravegherea fiecarul elev, iar profesorii care corectau lucrarile primeau circa cinci lei pentru fiecare test. In scolile din Romania existau, in total, 15 competitii de acest fel.

Sursa: Ziare.com 
Sondaj
Credeti ca noul guvern va sustine mai mult invatamantul?