calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Comunicat de presa: Ministerul Educatiei Nationale a selectat noua oferte de manuale pentru clasele I si a II-a, propuse de participantii la licitatie

Comunicat de presa: Ministerul Educatiei Nationale a selectat noua oferte de manuale pentru clasele I si a II-a, propuse de participantii la licitatie

calendar_month 05 Aug 2014, 00:00
Luni, 4 august, Ministerul Educatiei Nationale a comunicat ofertantilor de proiecte de manuale scolare pentru clasele I si a II-a. Dintre proiectele depuse de cei 21 de participanti la procedura de licitatie - individual sau in asociere - au fost selectate 9 oferte, dupa cum urmeaza:

1. Comunicare in limba romana clasa I: SC CD Press SRL_OF_1, SC CD Press SRL_OF_2, Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera SRL + SC SIVECO Romania SA.
2. Comunicare in limba materna maghiara clasa I: Editura Corvin Deva.
3. Comunicare in limba romana clasa a II-a: SC CD PRESS SRL.
4. Matematica si explorarea mediului clasa I: SC CD PRESS SRL, Grup Media Litera SRL + Grup Editorial Litera SRL + SC SIVECO Romania SA.
5. Matematica si explorarea mediului clasa a II-a: SC C PRESS SRL.
6. Limba moderna clasa I - limba engleza: SC Edu Soft Marketing Srl + SC Cromatic Tipo SRL.

Nu au fost selectate oferte la urmatoarele discipline: Comunicare in limba romana pentru minoritati clasa I, Comunicare in limba romana pentru minoritati clasa a II-a, Comunicare in limba materna maghiara clasa a II-a, Limba moderna clasa I (limba germana), Limba moderna clasa a II-a (limba engleza, limba franceza, limba spaniola, limba germana, limba italiana), Religie clasa I si Religie clasa a II-a. Cele mai multe oferte s-au inregistrat la Matematica si explorarea mediului clasa I (13 oferte), urmata de Comunicare in limba romana clasa I (12 oferte).

Nu au fost depuse oferte pentru 12 loturi, dintre care 6 pentru comunicare in limbile materne ale minoritatilor pentru clasa (I si 6 pentru comunicare in limbile materne ale minoritatilor pentru clasa a II-a.

Ministerul Educatiei Nationala va organiza o noua procedura de achizitii pentru loturile pentru care nu s-au depus oferte si pentru loturile penru care nu exista inca oferte castigatoare. Din momentul comunicarii rezultatelor, participantii pot depune contestatii, timp de 10 zile. Acordurile-cadru cu ofertantii selectati urmeaza sa fie semnate dupa 11 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Contractarea se va realiza dupa ce se vor centraliza comenzile de manuale facute de unitatile de invatamant.

Manualele castigatoare vor fi incarcate pe platforma www.manuale.edu.ro la 10 zile de la comunicarea rezultatelor procedurii. Cadrele didactiece vor putea accesa platforma si vor selecta acele manuale pe care doresc sa le utilizeze in fiecare scoala. Comenzile vor putea fi rezlizate online de catre unitatile de invatamant pentru noile manuale, incepand cu data de 15 august. Manualele noi vor ajunge in scoli pana la data de 15 septembrie 2014.

MEN precizeaza ca noile manuale (in format clasic si in format digital) inlocuiesc manualele existente pana la aceasta data, aprobate prin Ordinul de Ministru nr. 3885/ 2004. Romania este printre primele tari europene care implementeaza manualele digitale, care vor fi disponibile si online.

Sursa foto: cronicadeiasi.ro 
Sondaj
Care credeti ca este principala problema a sistemului educational romanesc?