calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Comunicat de presa: Elevii de 10 au fost onorati de Ministerul Educatiei Nationale

Comunicat de presa: Elevii de 10 au fost onorati de Ministerul Educatiei Nationale

calendar_month 16 Iul 2014, 00:00
Ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie i-a premiat ieri, 15 iulie, pe elevii care au obtinut media 10 la examenul de Bacalaureat, respectiv la Evaluarea Nationala.

La festivitatea care a avut loc la sediul Ministerului Educatiei Nationale au participat doar elevii din judetul Ilfov si cei din municipiul Bucuresti, urmand ca cei din celelalte judete din tara sa fie recompensati la sediile inspectoratelor judetene. Acestia au fost insa felicitati de catre ministrul educatiei, intr-o videoconferinta care a avut loc tot ieri.

Premiile pe care le-au primit absolventii de clasa a VIII-a si a XII-a au constat in diplome si in bani, astfel: cate 2.000 de lei pentru elevii care au obtinut media 10 la Evaluarea Nationala, iar cei care au obtinut media 10 la Bacalaureat au primit cate 3.000 de lei.

Mediile de 10 inregistrate la examenele din acest an, sesiunea iunie - iulie, au fost in numar total de 333, dintre care 225 au fost obtinute in cadrul examenelor de Evaluare Nationala si 108 in cadrul Bacalaureatului.

Guvernul Romaniei a premiat si anul trecut elevii cu media 10, insa doar pe cei care au obtinut acest rezultat la Bacalaureat. 2014 este primul an in care se premiaza si absolventii clasei a VIII-a care au obtinut rezultate deosebite la Evaluarea Nationala.

Ministerul Educatiei Nationale a publicat lista celor care au fost premiati; o puteti vizualiza in documentul alaturat.

Sursa foto: mediafax.ro 
Sondaj
Ce credeti despre hotararea sindicalistilor din educatie de a protesta pe 5 octombrie?