calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Calculatoare si cursuri moderne pentru elevii de la sat

Calculatoare si cursuri moderne pentru elevii de la sat

calendar_month 20 Feb 2017, 00:00
În cadrul Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România, ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, a declarat, luni, că îşi doreşte dotarea şcolilor din mediul rural cu logistica necesară unei educaţii moderne, în baza unei asocieri cu firmele din zona IT.

"Prin buget, avem o serie de bani alocaţi pentru aceste şcoli (din mediul rural - n.r.), dar nu sunt suficienţi. Dar putem capacita alte resurse şi, după ce obţinem aceste avize (necesare şcolilor - n.r.), îmi doresc foarte mult ca într-o asociere cu o serie de companii din zona IT să dotăm aceste şcoli cu logistica minimală necesară pentru ca aceşti copii să beneficieze de o educaţie modernă. Vorbim de competenţe digitale, de la vârste foarte fragede, dar nu le putem pune în operă dacă nu avem logistica necesară. Eu am speranţa că, împreună cu aceşti oameni minunaţi din marile companii, vom transfera calculatoare din zona universitară în zona rurală, acolo unde trebuie să avem un minim de dotare, astfel încât să folosim manuale digitale şi toată logistica necesară", a afirmat ministrul.

"Eu personal sunt născut la ţară şi o parte din educaţia mea s-a produs în mediul rural şi cunosc foarte bine aceste greutăţi. Domnul prim-ministru Grindeanu, când a fost învestit Guvernul în Parlament, spunea că ne dorim o Românie normală. Eu, ca ministru al Educaţiei Naţionale, spun că ne dorim o educaţie normală. Cum ajungem aici? Evident că depindem şi de factori de decizie, în speţă de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar depindem foarte mult în învăţământul preuniversitar de dumneavoastră (primarii comunelor - n.r.). Voi fi pe teren, voi sta mai puţin la sediul ministerului, am să merg în aceste comune, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl facem: acelor comune care nu au avize trebuie să le dăm avizele necesare, pentru ca aceşti copii să înveţe în condiţii minimale de normalitate", a precizat Pavel Năstase.


 
Sondaj
Care credeti ca este principala problema a sistemului educational romanesc?