calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Alocatiile a 11.000 de copii, impozitate - parintii fac contestatii

Alocatiile a 11.000 de copii, impozitate - parintii fac contestatii

calendar_month 07 Ian 2015, 00:00
Peste 11.000 de copii din judetul Arges au fost instiintati de ANAF ca trebuie sa plateasca impozit pe alocatii, iar premierul Victor Ponta sustine ca acest lucru este "o prostie" si a cerut ca vinovatii pentru aceasta eroare sa fie pedepsiti.

"Imi pare rau ca s-a trimis la copii sa se plateasca taxe pentru alocatie, sefii ANAF si Ministerul Finantelor au luat masuri si lucrurile astea inceteaza de azi. Dar eu vreau pana maine sa imi spuneti pe cine sanctionam", a mentionat seful Guvernului, la debutul sedintei de guvern.

El a adaugat ca vrea sa i se aduca la cunostinta si cum vor fi indreptate "asemenea prostii".

In context, el a mai spus ca "este nevoie de debirocratizarea si destelenirea tuturor inadvertentelor - ca sa nu spun prostiilor - din legislatie".

Fiscul a cerut ca din alocatia de 42 de lei sa fie platite contributii de asigurari de sanatate aferente anului 2012.

In aceasta situatie se afla peste 11.000 de copii din judetul Arges, care au primit o instiintare de la ANAF in care se precizeaza ca fiecare minor vizat trebuie sa dea inapoi 39 lei, explicatia data fiind ca alocatia este un venit, asa ca trebuie sa plateasca contributii la asigurarile de sanatate, intocmai ca salariatii.

Reprezentantii Fiscului arata insa ca e vorba de o eroare informatica, avand in vedere ca legea arata ca minorii sunt inscrisi gratuit in sistemul de asigurari de sanatate din Romania.

Institutia a luat deja masuri pentru a repara greseala si au notificat familiile copiilor ca nu trebuie sa achite sumele respective.

Sursa: Ziare.com 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa va simtit neindreptatiti de un profesor?