calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Educatie  »  Adultii care au parasit timpuriu scoala au o noua sansa la educatie

Adultii care au parasit timpuriu scoala au o noua sansa la educatie

calendar_month 04 Iun 2014, 00:00
Adultii care au intrerupt studiile inainte de a absolvi ciclul de invatamant primar obligatoriu au acum o noua sansa la educatie.

Asociatia C4C Communication for Community a lansat proiectul "Cu mic, cu mare, din nou la scoala", care-si propune sa dea o noua sansa adultilor care au parasit timpuriu bancile scolii si sa le ofere acces la educatie prin programe similare celor de genul "A doua sansa", care s-au mai desfasurat in trecut in Romania.

Insa beneficiarii acestui proiect nu sunt doar adultii care au renuntat la scoala, ci si prescolarii si elevii cu dizabilitati, atat de expusi riscului de a abandona scoala inca din primele cicluri de invatamant.

Inscrierile pentru acest program nu necesita prezentarea actului de identitate, daca acesta nu exista, iar din categoria persoanelor vizate de catre acesta se numara cei care fac parte din categorii vulnerabile precum persoanele de etnie rroma sau cele din mediul rural. Programul se va desfasura in sudul Munteniei, sud-vestul Olteniei si in zona Bucuresti - Ilfov, pana in octombrie 2015, in conditiile in care deja are beneficiari activi inca din luna aprilie a acestui an.

Sursa foto: uscollegesearch.org
 
Sondaj
Ce parere aveti despre sarbatoarea Martisorului?