Turismul in Romania
4/47
calendar_month 27 Apr 2020, 00:00
Cand oamenii se gandesc la Romania, ei tind sa se gandeasca la Dracula, dar este mult mai mult decat atat. Vizitarea Romaniei poate fi mult absolut minunata. Aici se gaseste mancarea delicioasa, orasele istorice cu stradutele lor pietruite si arhitectura lor medievala, oamenii primitori si peisajul frumos, pitoresc. In ultimii ani, numarul turistic al tarii a crescut, dar este totusi un loc necunoscut pentru multi care impresioneaza prin simplitate. Daca sunteti pentru prima data in Romania iti recomandam sa vizitezi:

1. Gradinile Botanice Alexandru Borza

Situata in Cluj-Napoca, aceasta este o gradina botanica masiva, cu dealuri verzi, un turn de observatie, o gradina de trandafiri si chiar o gradina japoneza. Fondata in 1872, gradina gazduieste peste 10.000 de plante si acopera 35 de acri. Exista sere, iazuri si o mare varietate de gradini regionale cu plante din intreaga lume. Intrarea este de 10 RON de persoana. Verifica cum poti ajunge si distanta rutiera cu harta Cluj.

2. Vizitati Delta Dunarii

Aceasta este a doua cea mai mare si mai bine conservata delta a Europei (Volga este cea mai mare). Dunarea trece prin 10 tari mai mult decat oricare alt fluviu din lume. Exista atat de multe animale salbatice de vazut aici, iar drumetia este suprarealista. Intreaga regiune este in patrimoniu mondial UNESCO, ceea ce ajuta la pastrarea frumusetii naturale. Puteti face drumetii in jurul coastei sau puteti face un tur cu barca de-a lungul apei pentru o vedere mai buna. In timp ce drumetiile sunt gratuite, asteptati-va sa platiti aproximativ 200 RON pentru un tur cu barca (care va dura ziua si include pranzul). Informatii necesare despre cum puteti ajunge in Delta Dunarii veti gasi pe harta Constanta.

3. Explorati Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este un oras placut situat in nord-vestul Romaniei si un important punct de oprire pentru persoanele care vin din Ungaria. Orasul dateaza de secole si exista o multime de biserici istorice, muzee si ruine de vizitat. Din cauza universitatii de aici, exista o multime de restaurante accesibile si o viata de noapte care va uimi orice turist.

Sondaj

Credeti ca examenul de titularizare s-a desfasurat corect?