Top orase de vizitat in 2021
4/45
calendar_month 27 Apr 2020, 00:00
Cu o lume plina de destinatii fascinante, alegerea locului de vacanta perfect poate reprezenta o provocare. Mai jos am pregatit top 7 locuri de vizitat si recomandarea utilizarii aplicatiei harta rutiera pentru a putea indentifica usor atractiile turistice. De asemenea harta va poate oferi distanta pana la fiecare punct turistic.

7. Viena, Austria

Viena a renuntat la un loc fata de anul trecut, cu putin peste 6 milioane de turisti in vizita, deoarece costurile pentru vizitatori au crescut. In capitala Austriei veti gasi mai mult decat muzica si arta clasica care au facut-o celebra. Este unul dintre cele mai ecologice orase din Europa.

6. Taipei, Taiwan

Taipei a primit 6,3 milioane de vizitatori anul trecut, mai mult decat dublul populatiei orasului de 2,6 milioane. Calatorii de afaceri reprezinta un procent mare de vizitatori la Taipei, insa acest oras in curs de dezvoltare face curte turistilor occidentali si adauga noi rute aeriene care usureaza vizitarea orasului. Recent am considerat capitala Taiwanului "cel mai bun oras alimentar asiatic despre care nu vorbeste nimeni", asa ca vizitati inainte de a se aglomera prea mult.

5. Roma, Italia

Roma este cea mai populara destinatie din Italia, cu 6,82 milioane de vizitatori anual. Totusi, orasul etern a avut un aspect important atat in ceea ce priveste numarul de turisti, cat si suma de bani cheltuita de persoana.

4. Hong Kong

Desi Hong Kong face din nou parte din China, acestei regiuni semi-autonome i se permite sa-si faca multe dintre propriile reguli. De exemplu, turistii din Statele Unite, Canada si Marea Britanie pot vizita Hong Kong fara viza. Aceast lucru face din Hong Kong o evadare populara in Asia si o modalitate de a obtine un gust al bogatei mosteniri culturale a tarii.

3. Istanbul, Turcia

Istanbulul se afla la rascruce de drumuri intre Europa si Asia, iar clasamentul pe lista din acest an reflecta locatia sa centrala. Cincizeci si cinci la suta dintre turistii din Istanbul provin din afara Europei;

2. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubaiul a devenit sinonim cu luxul; nu este o coincidenta faptul ca acest oras din partea de sus este un loc de joaca de inalta performanta pentru fanaticii de cumparaturi. Turismul este acum o industrie atat de mare in Dubai, de fapt exista mai multi vizitatori decat rezidenti - orasul numara aproximativ 4,8 milioane de turisti anual.

1. Bangkok, Thailanda

Peste 16 milioane de persoane viziteaza capitala thailandeza, Bangkok, in acest an si se afla in topul listei noastre. Malul pitoresc al raului din Chao Phraya contribuie la frumusetea orasului.

Sondaj

Considerati ca elevii se mobilizeaza mai bine pe semestrul II?