calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Secretul Brasovului

Secretul Brasovului

3/30634
calendar_month 30 Apr 2020, 00:00
Orasul Vechi fermecator este pornit de peisaje montane, cu un varf dominant, Muntele Tampa, legat cu telecabina, in timp ce exista si o statiune de sport de iarna in apropiere, la Poiana Brasov. Pentru prima data in oras consulta harta Brasov pentru a indentifica obiectivele turistice prezentate mai jos. Sa exploram cele mai bune lucruri de facut in Brasov:

1. Piata Sfatului

2. Biserica Neagra

Vazuta ca una dintre cele mai mari lucrari de arhitectura gotica din Europa de Est, Biserica Neagra a fost construita de comunitatea germana in secolul al XV-lea.

3. Casa Sfatului

Primaria a fost construita in secolul al XV-lea si a trebuit sa fie modificata din cauza calamitatilor naturale si apoi a unei invazii habsburgice in anii 1600, lasand-o cu un amestec de arhitectura gotica anterioara si mai tarziu baroca.

4. Tampa

Inaltandu-se la 400 de metri peste Centrul Istoric, pana la o inaltime de 960, Muntele Tampa asemanator unei pene reprezinta o parte mereu prezenta a peisajului din Brasov.

5. Bastionul tesatorilor

Sub Muntele Tampa, in partea de sud a Orasului Vechi, se afla cea mai completa ramasita a vechilor fortificatii Brasov.

6. Strada Republicii

Plecarea pe diagonala din Piata Sfatului este strada principala plina de viata a Brasovului, care este complet pietonala.

7. Prima scoala Romaneasca

In cartierul comunei Schei, de la periferia sud-vestica a Brasovului, este un loc de valoare reala pentru cultura romana. Aici in temelia Bisericii Sf. Nicolae din Biserica din secolul al XVI-lea este prima scoala care a predat cursuri in limba romana.

8. Sinagoga

Exista o comunitate evreiasca din Brasov din 1807, cand primilor membri au fost autorizati sa se stabileasca in oras.

9. Strada Sforii

Un ocol ciudat, Strada Sforii, nu departe de Poarta Schei, este una dintre cele mai inguste strazi din Europa.

10. Bran Castle

O excursie de o zi care nu trebuie ratata din Brasov, Castelul Bran se afla la mai putin de jumatate de ora de mers cu masina. Aceasta cetate din secolul al XIV-lea este adesea legata de contele Dracula si de viata lui Vlad tepes. Daca va place orasul Brasov, consider ca urmatoarea oprire trebuie sa fie Sibiu. Orasul are numeroase atractii turistice fiind un oras medieval foarte bine pastrat. Inainte de a porni la drum din Brasov catre Sibiu afla distanta su ruta autocu ajutorul aplicatiei harta Sibiu.


 
Sondaj
Titularizarea este examenul maturitatii pentru profesori?