calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Sase activitati distractive pentru copii in piscina

Sase activitati distractive pentru copii in piscina

3/30674
calendar_month 27 Oct 2021, 00:00
Sezonul petrecerilor la piscină s-a incheiat și este momentul să evaluăm care au fost momentele care au reținut cel mai mult atenția copiilor. Au fost o mulțime de activități distractive care au ținut copiii activi și ocupaţi la piscină, pe tot parcursul sezonului.

Nu vă faceți griji, nu este nevoie să cumpărați o grămadă de jucării scumpe. Unele dintre cele mai distractive jocuri de piscină sunt şi cele mai simple, iar multe implică obiecte pe care probabil le aveți deja în casă. Altele pot fi cumpărate de la orice magazin, pentru doar câțiva lei.

Sunteți gata? Hai să ne scufundăm!

1. Cursa cu mingi de plajă

Super simplu: este vorba de o cursă de la un capăt la altul al piscinei, dar cu mingi de plajă! Fiecare copil primește o minge de plajă și o împinge spre cealaltă parte. Nu este permisă aruncarea - mâinile lor trebuie să atingă mereu mingea. Pentru o difcultate mai mare, vor face mai multe ture.

2. Marco Polo 2.0

Acest joc este deosebit de popular printre copiii mai mici. Este la fel ca jocul Marco Polo, dar cu sunete de animale pentru a-l face super amuzant. Un jucător ține ochii închiși și spune un nume de animal, de exemplu „maimuță”. Apoi, toți ceilalți jucători trebuie să răspundă cu sunete de maimuță. Scopuil jocului este ca jucătorul cu ochii închiși să îl identifice pe unul dintre ceilalți jucători fără să deschidă ochii. Ceilalți jucători pot înota, dar nu pot părăsi piscina. Persoana care este identificată este următoarea care ține ochii închiși. Folosiţi un animal diferit în fiecare rundă.

3. Cursa pentru mingi de ping pong

Orice joc cu mingi de ping pong în piscină este foarte distractiv! Luaţi câteva zeci de mingi de ping pong și aruncați-le pe toate odată în piscină. Toți copiii sar să le adune. Copilul care adună cele mai multe mingi câștigă.

4. Bătaia cu tăiţei

Copiii adoră acest joc, care nu poate fi jucat decât în piscină. Doi copii stau pe umerii părinților (sau ai altor copii mai mari) și folosesc tăiței de piscină pentru a se bate unul cu celălalt. Obiectivul este de a-l da pe adversar jos de pe umeri. Este în regulă dacă jocul începe să semene mai mult cu o luptă - asta face parte din distracție și poți stabili regulile după cum preferi.

5. Scufundări după monezi

Acest joc este asemănător cursei cu mingi de ping pong, dar cu monezi, care, evident, se vor scufunda pe fundul piscinei în loc să plutească pe apă. Pur și simplu aruncați o grămadă de monezi în piscină și lăsați copiii să se ocupe de ele! Câștigă jucătorul care colectează cei mai mulți bani.

6. Cât este ceasul, domnule Vulpe?Acest joc este distractiv şi pe uscat, dar și mai distractiv în apă. Un copil este domnul Vulpe și stă în piscină la un capăt, cu spatele la ceilalți copii, care stau la celălalt capăt. Toți copiii strigă împreună: „Cât este ceasul, domnule Vulpe?”. Domnul Vulpe răspunde cu „ora 5” sau orice altă oră, fiecare oră reprezentând un pas spre domnul Vulpe. Deci, de exemplu, „ora 1” ar fi un pas înainte. Copiii continuă să întrebe ce oră este, apropiindu-se de domnul Vulpe, până când decide să răspundă cu „este ora cinei!”, apoi se întoarce spre copii și îi urmărește înapoi către cealaltă parte a piscinei. Dacă prinde pe cineva înainte de a ajunge în cealaltă parte, acel copil devine domnul Vulpe pentru următoarea rundă.

Dacă aceste activităţi distractive pentru copii te-au convins să îţi construiești propria piscină, intră pe piscinepremium.ro şi află ce tip de piscină ţi se potriveşte.


 
Sondaj
Crezi ca semestrul II va fi mai greu decat semestrul I?