calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Primele simptome ale sarcinii

Primele simptome ale sarcinii

3/30632
calendar_month 30 Apr 2020, 00:00
Cunoasteti simptomele timpurii ale sarcinii? De la greata la oboseala, stii la ce sa te astepti. Ai putea fi insarcinata?

Dovada este in testul de sarcina. Dar chiar inainte de a pierde o perioada, s-ar putea sa suspectati sau sa sperati ca sunteti gravida. Cele mai frecvente semne precoce si simptome ale sarcinii pot include:

Daca sunteti in perioada fertila si a trecut o saptamana sau mai mult fara inceperea unui ciclu menstrual preconizat, s-ar putea sa fiti gravida. Cu toate acestea, acest simptom poate fi inselator daca ai un ciclu menstrual neregulat. Sani umflati, umflati.

Schimbarile hormonale devreme in timpul sarcinii ar putea face sanii sensibili si dureri. Disconfortul va scadea probabil dupa cateva saptamani, pe masura ce corpul se adapteaza modificarilor hormonale. Greata cu sau fara varsaturi.

Boala de dimineata, care poate lovi in orice moment al zilei sau al noptii, incepe adesea la o luna dupa ce ramaneti gravida. Cu toate acestea, unele femei simt greata mai devreme si altele nu experimenteaza niciodata.

Desi cauza greatei in timpul sarcinii nu este clara, hormonii de sarcina joaca probabil un rol.

Cresterea urinarii. S-ar putea sa te simti urinand mai des decat de obicei. Cantitatea de sange din corp creste in timpul sarcinii, determinand rinichii sa proceseze lichid suplimentar care se termina in vezica.

Oboseala se situeaza, de asemenea, printre primele simptome ale sarcinii. in timpul sarcinii, nivelurile hormonului progesteron cresc, ceea ce te-ar putea face sa te simti somnolent. Din pacate, multe dintre aceste semne si simptome nu sunt unice pentru sarcina. Unele pot indica faptul ca te imbolnavesti.

De asemenea, puteti fi insarcinata fara sa prezentati multe dintre aceste simptome. Totusi, daca observati unele dintre semnele sau simptomele de mai sus, luati un test de sarcina la domiciliu sau face o vizita la medic.

Aplicatia calculator sarcina va ofera informatii despre primele simptome, ce trebuie sa faceti la inceput de sarcina, cum se foloseste testul de sarcina si care este data probaila a nasterii bebelusului tau.


 
Sondaj
Pentru a evita raspandirea gripei porcine, considerati ca scolile ar trebui inchise?