calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Mituri si adevaruri despre hrana pentru caini: dezvaluiri din lumea nutritiei canine

Mituri si adevaruri despre hrana pentru caini: dezvaluiri din lumea nutritiei canine

3/30734
calendar_month 31 Iul 2023, 11:55

Hrănirea adecvată a câinilor este o preocupare importantă pentru fiecare proprietar responsabil. Cu toate acestea, informațiile despre nutriția canină pot fi deseori confuze și contradictorii.

În acest articol, vom investiga unele dintre cele mai comune mituri legate de mâncarea pentru câini și vom dezvălui adevărurile din spatele lor, oferindu-vă informațiile necesare pentru a lua decizii informate cu privire la dieta prietenului vostru necuvântător.

Mit #1: "Câinii pot mânca aceleași alimente pe care le consumăm noi, oamenii."

Adevăr: Aceasta este o idee greșită, foarte răspândită. Chiar dacă unele alimente din dieta umană pot fi tolerate de câini, multe dintre ele sunt dăunătoare și chiar toxice pentru ei. Câteva exemple comune includ ciocolata, ceapa, usturoiul, strugurii, avocado și anumite tipuri de nuci. În plus, un nivel ridicat de sare, zahăr și grăsimi nesănătoase din alimentele pentru oameni poate provoca probleme grave de sănătate pentru câini.

Mit #2: "Hrana uscată este cea mai bună opțiune pentru toate rasele de câini."

Adevăr: Alegerea hranei potrivite depinde de mai mulți factori, inclusiv vârsta, greutatea, nivelul de activitate și starea de sănătate a câinelui. Deși hrana uscată poate fi convenabilă și are o durată lungă de valabilitate, unele rase sau câini cu anumite probleme de sănătate pot beneficia mai mult de hrana umedă sau de o dietă bazată pe hrana naturală, cu ingrediente premium si super-premium. În plus, nu trebuie neglijată nici mâncarea pentru câini la gestație sau lactație.

Mit #3: "Câinii nu au nevoie de suplimente alimentare."

Adevăr: În general, dacă câinele primește o dietă echilibrată și completă, nu ar trebui să fie nevoie de suplimente alimentare. Cu toate acestea, în anumite cazuri, suplimentele pot fi benefice pentru sănătatea și bunăstarea câinelui, mai ales dacă acesta are deficiențe nutriționale sau probleme de sănătate care necesită suplimentarea anumitor substanțe nutritive.Mit #4: "Dacă câinele meu refuză hrana, trebuie să-i ofer mâncare mai gustoasă."

Adevăr: Refuzul hranei poate fi cauzat de mai multe motive, iar soluția nu este întotdeauna să-i oferim mâncare mai gustoasă sau să-i dăm din mâncarea noastră. Uneori, lipsa poftei de mâncare poate fi un semn că ceva nu este în regulă cu sănătatea câinelui, și este important să consultăm un veterinar pentru a identifica cauza și a interveni corespunzător.

Mit #5: "Câinii nu au nevoie de diete speciale în funcție de vârstă."

Adevăr: Nevoile nutriționale ale companionilor noștri se schimbă odată cu înaintarea în vârstă. Animalele mai în vârstă au adesea nevoie de o dietă mai ușor digerabilă și mai bogată în nutrienți pentru a susține sănătatea articulațiilor și a sistemului cardiovascular. La fel, câinii mai tineri și mai activi pot necesita mai multe calorii pentru a rămâne energici și în formă.În concluzie, nutriția canină este o sferă vastă și complexă, plină de mituri și confuzii. Pentru a asigura sănătatea și bunăstarea câinelui nostru, este esențial să căutăm informații de încredere și să consultăm un specialist nainte de a lua decizii importante privind hrana pe care o oferim. Fiecare câine este unic, iar dieta sa ar trebui să fie adaptată în funcție de nevoile individuale pentru a-i oferi o viață lungă și sănătoasă alături de noi.

Comandă online - alege de aici mâncarea potrivită pentru câinele tău! Ai transport gratuit la comenzi de peste 200 de lei și promoții și cadouri garantate!
 
Sondaj
Daca se va pune in practica programul "after-school" ce ai prefera sa faci in cadrul acestuia?