calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Minivacanta prelungita de Paste si Rusalii

Minivacanta prelungita de Paste si Rusalii

3/30625
calendar_month 18 Apr 2020, 00:00
Cand este Vinerea Mare?

Vinerea Mare este o sarbatoare internationala care in acest an pica vineri, 17 aprilie inainte de Paste. Ziua comemoreaza rastignirea si moartea lui Isus Hristos. Sarbatoarea este denumita si Vinerea Patimilor sau Vinerea Neagra deoarece in aceasta zi conform invataturilor din Biblie, Iisus s-a sacrificat pentru binele omenirii.

Ce este Vinerea Mare?

Cele mai importante evenimente din crestinism sunt moartea si invierea ulterioara a lui Iisus Hristos, in care crestinii cred ca este Fiul lui Dumnezeu si a carui viata si invataturi sunt fundamentul crestinismului. Dupa ultima cina, Iisus a fost prins in Gradina Ghetsimani, judecat si condamnat la moarte.

Apoi i-au fost batute cuie la incheieturile mainilor si a picioarelor pe o cruce mare de lemn.

Acesta este motivul pentru care crucea este folosita ca simbol al credintei crestine.

In anii trecuti, sarbatoarea de Paste era acea ocazie cand ne imbracam in hainele de "duminica" ca sa fim eleganti, si savuram cafeaua in liniste cu gandul la copilarie si la sarbatorile pascale, apoi petreceam cu familia.

Anul acesta Vinerea Mare si sarbatoarea de Paste o vom sarbatori fiecare separat. Intra pe calendar zile libere 2020 pentru a vedea care sunt sarbatorile legale ramase din acest an si in ce zile pica pentru a te bucura de minivacante.


 
Sondaj
Credeti ca procesul educational este politizat?