calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Lupta cu tauri in Spania

Lupta cu tauri in Spania

3/30626
calendar_month 18 Apr 2020, 00:00
Spre incantarea atat a activistilor pentru drepturile animalelor, cat si a bovinelor din intreaga lume, guvernul catalan a interzis lupta cu tauri in corida in Barcelona si regiunea Catalonia in iulie 2010, hotararea urmand sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2012. Apoi, patru ani mai tarziu, o instanta spaniola a votat pentru a renunta de tot la aceste lupte sangeroase.

Este un joc brutal care pentru taur nu se sfarseste niciodata placut, insa este o traditie ce dainuieste de sute de ani. De cand a fost ridicata interdictia, La Monumental din Barcelona a ramas un muzeu.

In 2017, acesta a gazduit Turneul Medieval al Bataliei Natiunilor care atrage echipe din pana la 25 de tari care concureaza folosind arme metalice si o lista standardizata de reguli. Spectacolul a avut loc fata prezenta taurilor.

Daca planuiti o vizita la Barcelona si doriti cu adevarat sa vedeti o lupta cu tauri, atunci cea mai apropiata torida se afla la o distanta de 350 de kilometri, mai exact in Zaragoza. Consultati harta Spaniei pentru a afla distanta rutiera si traseul de urmat.

Alternativa

Exista multe alternative non-violente de combatere a taurinelor in zona. Puteti rezerva bilete la un tur al Muzeului Taurí daca doriti sa va aratati aprecierea pentru lupta cu taurul intr-un mod decisiv mai putin violent.

La Monumental se afla la aproximativ 10 minute de La Sagrada Familia, o alta destinatie populara din Barcelona. Consultati harta Barcelona strazi pentru a sti cu exactitate pozitia geografica a principalelor obiective turistice.


 
Sondaj
Ce credeti despre hotararea sindicalistilor din educatie de a protesta pe 5 octombrie?