calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  De neratat in Istanbul

De neratat in Istanbul

3/30633
calendar_month 30 Apr 2020, 00:00
Istanbul este un oras al contrastelor, singurul din lume care se intinde pe doua continente. Pentru a il vizita va recomandam sa utilizati un calculator distante pentru a afla distanta pana la destinatie, ruta auto de parcurs, timpul si costul calatoriei.

Obiective turistice Istanbul

Taksim: cunoscuta sub numele de "Piata timpului" din Istanbul, aceasta zona comerciala este intotdeauna aglomerata de oameni. Aici veti gasi cele mai bune cumparaturi din oras, precum si mai multe restaurante, baruri si cluburi de noapte.

Beyoglu: Acest cartier invecinat ofera un sentiment boem si se mandreste cu multe magazine mici si restaurante dragute. Asigurati-va ca treceti pe langa Turnul Galata si, daca doriti vederi ale orasului, mergeti in varf pentru 25 de TL, 20 de lei.

Kadiköy
: Am stat in acest cartier pentru apropierea de Sultanahment si Taksim. Ne-a impresionat numarul mare de restaurante la moda si am descoperit in scurt timp de ce este adesea denumit acest cartier "hipster".

Sultanahmet: Aici sunt multe dintre principalele obiective turistice, asa ca, dupa cum va asteptati, este foarte turistic. Desi este cu siguranta un loc de vizitat in Istanbul, ne-am saturat de preturile umflate ale restaurantelor, magazinele de suveniruri, vanzatorii de covoare si lipsa autenticitatii.

Ortaköy: popular pentru localnici si vizitatori deopotriva, acest cartier are o moschee pitoreasca langa Bosfor si are cateva restaurante si baruri dragute.

Fener & Balat: Viziteaza acest cartier plin de culoare, care creeaza niste fundaluri destul de epice pe Instagram, cu case pictate viu si copii care se joaca pe strazi. Veti vedea urme de comunitati evreiesti, ortodoxe si armene care traiesc pasnic impreuna pe aceste strazi serpuitoare.

Cum sa calatoriti singur

Metroul este foarte convenabil si este cel mai ieftin mod de a va deplasa. Soferii de taxi sunt cunoscuti pentru ca alunga turistii (ca in multe orase mari), asa ca acesta a fost modul nostru de transport preferat. In primul rand, va trebui sa achizitionati un card Istanbulkart. Cumparati-l de la statia de metrou pentru 10 TL (8 lei) si va veni preincarcat cu 4 TL pe el. Chiar daca calatoresti cu mai multe persoane, ai nevoie de o singura cartela. Pur si simplu treceti-l inapoi odata ce prima persoana a trecut de bariera.


 
Sondaj
Stiti cum isi petrece copilul dumneavoastra timpul liber?