De ce sa-ti duci copilul la dentist de mic
1/139
calendar_month 16 Nov 2022, 00:00
Importanța igienei orale se învață prin vizitele regulate la dentist. Tocmai de aceea este important să mergi cu micuțul tău la consult, încă de la apariția primului dinte, pentru ca el să se obișnuiască atât cu mediul nou din cabinetul stomatologic, cât și cu instrumentele folosite de-a lungul tratamentului.

Iată de ce este bine să mergi cu cel mic la medicul stomatolog de două ori pe an.

Teama de stomatolog dispare

Astăzi, prima vizită a copilului tău la dentist se poate realiza în clinici special concepute, unde datorită cabinetelor viu colorate și a spațiilor de joacă, locul devine un mediu plăcut și distractiv.

Sunt foarte mulți copii care au teamă de stomatolog, în special dacă au foarte multe probleme la dințișori. Aceștia asociază orice fel de atingere cu durere și atunci merg de la început cu frică la stomatolog. În astfel de situații este foarte important ca dentistul să le explice micuților pas cu pas ce urmează să facă.

Totodată, medicul stomatolog cu competență în pedodonție este în același timp medic, prieten și „educator” și se implică activ în educarea atât a copiilor, cât și a părinților în vederea prevenirii afecțiunilor dinților de lapte și celor definitivi. Un medic pentru copii va ști întotdeauna cum să abordeze micuții pacienți și să preîntâmpine fobia de dentist.

Apariția sensibilității dentare

Odată cu eruperea dinților de lapte apar și problemele dentare, care, dacă nu sunt tratate la timp, provoacă dureri și sensibilități dentare micuților. Potrivit Healthline, consumul de alimente nesănătoase, precum dulciurile, poate dezvolta în timp pe dinții permanenți sau pe cei de lapte carii dentare. Deși mulți dintre părinți ignoră tratamentele dinților de lapte, deoarece se schimbă, află că aceștia, odată afectați, pot influența dezvoltarea dinților definitivi.

Îndreptarea dinților cu ajutorul aparatului dentar

Dacă dinții copilului tău sunt înghesuiți, strâmbi sau spațiați, este bine să mergi cu el la medicul ortodont. Purtarea unui aparat dentar de la vârste fragede îl va ajuta pe micuțul tău să obțină atât o dantură frumoasă, cât și încredere în propria persoană.

Tratarea bruxismului

Scrâșnirea dinților este o afecțiune foarte des întâlnită, atât în rândul adulților, cât și în cazul copiilor. De cele mai multe ori, bruxismul este prezent în timpul nopții, astfel, în somn, pot apărea scrâșnitul involuntar al dinților și încleștarea maxilarelor. De asemenea, scrâșnirea dinților poate apărea și în timpul zilei.



Atunci când vine vorba de sănătatea orală a celui mic, apelează la un medic pedodont, adică un medic dentist pentru copii. Acesta știe cum să se comporte cu copiii și cum să le explice pe înțelesul lor ce urmează să se întâmple. De asemenea, el utilizează diverse jocuri pentru a-l ajuta pe micuț să simtă că se află într-un mediu prietenos și relaxant. Frica de dentist nu are cum să apară atunci când te distrezi!

Sursă poză: pexels.com

Sondaj

Ati inceput sa va pregatiti pentru tezele cu subiect unic?