calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  De ce iubim sa pictam peisaje cu kituri pictura numere

De ce iubim sa pictam peisaje cu kituri pictura numere

3/30711
calendar_month 09 Aug 2022, 00:00
De mii de ani, rasa umana a fost captivata de arta peisajului, indiferent de suport, desi acesta a devenit un gen de arta recunoscut abia la sfarsitul secolului al XV-lea. Picturile cu peisaje au ceva special; ele ne ofera cumva o experienta emotionala diferita de alte subiecte.

De ce se intampla acest lucru? Si ce anume are peisajul care are o influenta aproape extraterestra asupra noastra? De ce este acest subiect atat de puternic incat continua sa atraga artisti si spectatori indiferent de varsta, rasa, sex si nationalitate? De ce oamenii aleg kituri pictura pe numere cu peisaje?

Ce reprezinta un kit pictura numere cu peisaje

“Arta peisagistica” este reprezentarea peisajului natural, de obicei cu accent pe munti, copaci, rauri, mari, paduri, vai si alte zone pitoresti. Adesea, acestea nu contin un element umanist, motiv pentru care este atat de interesant ca are un asemenea efect asupra noastra, ca privitori; cu toate acestea, exista multe reprezentari care prezinta barci, castele in ruina, poduri etc.

Reprezentarile realiste ale peisajului sunt, de obicei, aranjate in compozitii coerente; cu toate acestea, peisajul i-a inspirat si pe pictorii abstracti, cei mai cunoscuti fiind Henri Matisse, Cezanne si, desigur, Turner, ale carui lucrari nu sunt, desigur, in intregime abstracte, ci mai mult avangardiste si expresive.

Ce ne ofera picturile cu peisaje

Stare de spirit si emotie

Aceste kituri pictura numere interpreteaza adesea o anumita stare de spirit sau emotie - sunt instrumente incredibile pentru a crea o atmosfera. De exemplu, atunci cand privesti un tablou cu un apus de soare, simti adesea acel sentiment de incalzire si un sentiment de mirare: de ce? Ei bine, ideea este ca toti am trait acel moment in realitate, motiv pentru care avem o legatura emotionala atat de puternica cu arta peisagistica - cu totii o putem intelege.

Vremea este, de asemenea, un factor imens; de exemplu, atmosferele mohorate cu o mare agitata vor crea o atmosfera intunecata, dramatica si frenetica. Ca oameni, vremea ne afecteaza viata de zi cu zi, asa ca are cu siguranta un efect intens asupra starii noastre de spirit sau a emotiilor.

Subiect puternic

Peisajul este un subiect puternic care poate intruchipa un spectru larg de emotii, insa este folosit si un gen pur decorativ in care artistii isi pot etala abilitatile. Arta peisagistica poate fi, de asemenea, totul despre captarea unui moment frumos si documentarea evenimentelor naturale pe care altii s-ar putea sa nu ajunga niciodata sa le vada - mai ales atunci cand vine vorba de fotografie.

Cu totii putem avea acces la mediul extern, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este una dintre cele mai accesibile si universale forme de arta. Exemple de arta peisagistica pot fi gasite din Marea Britanie, la Paris si pana in China, iar faptul ca aceasta este inca extrem de populara astazi; atat pentru artisti, cat si pentru cei care prefera pictura pe numere, arata doar ca peisajul ca subiect va fi intotdeauna foarte relevant!

Tie iti place sa pictezi peisaje?


 
Sondaj
Crezi ca greva profesorilor va afecta bacalaureatul?