De ce este importanta lectura diverselor carti pentru copii cu nevoi speciale
9/95
calendar_month 12 Nov 2021, 00:00
In ultimii ani, a existat un impuls urias pentru a prezenta lumea noastra frumoasa in moduri proeminente. Si, din fericire, exista multe carti fantastice care prezinta personaje diverse, acestea stimuland empatia si intelegerea.

Cititul diverselor carti pentru copii cu nevoi speciale cum este autismul este esentiala in dezvoltarea acestora.

In viata alaturi de un copil autist exista temeri, provocari, miracole si momente care te fac sa plangi de bucurie. Fiecare reper pe care il atinge incredibilul tau copil este miraculos, chiar daca poate fi un drum lung si destul de provocator.

Cartile pentru copii cu autism si neurodiversitate au numeroase beneficii, dar de ce sunt aceste carti copii atat de necesare?

Povestile au fost intotdeauna o parte integrala a lumii noastre, dar pentru un copil cu autism, gasirea unei edituri pentru copii care tine cont de aceste particularitati este cu atat mai mult importanta.

Nu este surprinzator faptul ca lectura cu copiii neurodiferiti este extrem de utila, deoarece:

ajuta la dezvoltarea limbajului
- ajuta la imbunatatirea abilitatilor de ascultare
- ajuta la construirea de conexiuni emotionale si abilitati sociale
- il ajuta pe copil sa se relaxeze

Una dintre cele mai bune modalitati de a incuraja orice copil sa citeasca este sa-l inconjuram cu lectura a carti si povesti. 
Cartile cu ilustratii frumoase ajuta copii sa descopere o luma fantastica si ii incurajeaza sa nu se teama de nou – din contra,  sa exploreze si sa invete cate ceva nou in fiecare zi.

Asa cum fiecare copil este diferit, nu exista doi copii din spectrul celor cu nevoi speciale la fel si fiecare se va confrunta cu provocari individuale atunci cand vine vorba de lectura. Copiii cu autism sunt adesea cititori foarte priceputi.

A avea rabdare si a explica lucrurile in detaliu pe parcurs ii va ajuta pe copii sa proceseze ceea ce au citit, sa castige incredere in citire si, in cele din urma, ii va ajuta sa insufle dragostea pentru carti.

Alege Univers Encilopedic pentru copilul tau si ofera-i o calatorie intr-o lume minunata cu ajutorul povestilor!


Sondaj

Vi s-a intamplat sa va simtit neindreptatiti de un profesor?