calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Cum sa obtii jobul dorit cu ajutorul unui program de cursuri limbi straine

Cum sa obtii jobul dorit cu ajutorul unui program de cursuri limbi straine

3/30683
calendar_month 22 Nov 2021, 00:00
Sunt multe motive pentru care merita sa inveti o limba straina, iar obtinerea unui job la care ai visat de mult timp poate fi doar unul dintre acestea.

Pe o piata de munca din ce in ce mai globalizata si mai competitiva, cunoasterea unei limbi straine, care poate fi usor invatata cu ajutorul unui program de cursuri limbi straine online, este un atuu foarte apreciat de angajatori, indiferent de cariera pe care o imbratisezi.

Invatarea unei limbi straine va ajuta la obtinerea unui loc de munca?

Raspunsul este da. Competentele lingvistice pot fi cheia care continua sa ofere:

- Posibilitatea de a vorbi fluent o limba de circulatie internationala
- Posibilitatea de a explica si negocia intr-o alta limba, ceea ce te face mai apt de angajare
- Cresterea increderii de sine prin dezvoltarea abilitatilor noi
- Posibilitatea de a avea un salariu mai bun.

Beneficiile in cariera ale invatarii unei limbi straine

Invatarea unei limbi straine cu ajutorul unor cursuri limbi straine nu numai ca ofera implinire personala, ci poate oferi si o recompensa financiara. De fapt, potrivit expertilor lingvistici, un profesionist care vorbeste fluent o a doua limba poate castiga cu pana la 10-15% mai mult decat un monolingv.

Mai mult, astazi, daca doresti sa inveti o limba straina noua ai posibilitatea de a o face in regim online, mult mai usor si mult mai rapid. Pe site-ul ibsen.ro iti poti alege tipul de curs care ti se potriveste nevoilor tale si nivelului tau de pregatire. In cazul in care nu esti decis, cei de la IBSEN te vor ajuta sa faci alegerea corecta pentru tine.

In acest context, beneficiezi de un mod de predare adaptabil, un program flexibil si, desigur, ajutorul profesional si empatic al specialistilor care iti vor preda intregul curs.

Mai jos vom explora cateva dintre avantajele in cariera care vin odata cu invatarea unei limbi straine noi:

Noi oportunitati de angajare

A comunica fluent in doua sau mai multe limbi straine deschide usa catre o paleta larga de oportunitati de angajare, oportunitati ce nu sunt disponibile candidatilor monolingvi. Aceste oportunitati exista in domenii precum marketing, transport, administratie, vanzari, retail, bancar, educatie, drept, comunicare, relatii publice, turism si chiar in domeniul politic. Nu este surprinzator ca majoritatea corporatiilor au nevoie de angajati bilingvi sau multilingvi!

Cresc sansele de a fi angajat

Daca toate abilitatile si atuurile ar fi egale intre doi candidati, candidatul multilingv va fi mai atractiv decat un candidat care vorbeste o singura limba. Pentru orice companie – in special companiile de export – capacitatea de a vorbi o limba straina va face automat o propunere atractiva.

Salariu mai mare

Este o problema simpla de cerere si oferta. Angajatii care pot vorbi mai multe limbi sunt mai solicitati decat cei care nu pot, deoarece sunt mai putini. In consecinta, angajatii multilingvi vin si cu un salariu mai mare pe piata muncii.

Oportunitati de avansare in cariera

Atunci cand angajatii sunt capabili sa vorbeasca o limba straina si sa aiba experienta cu diferite culturi, au sanse mai mari de a prinde posturi de nivel superior. Companiile mai mari au nevoie de manageri care sa poata calatori in strainatate pentru a incheia tranzactii si a supraveghea operatiunile. Companiile mai mici au nevoie de angajati multilingvi care sa ajute la explorarea de noi oportunitati de afaceri in tari straine si la stabilirea de noi operatiuni in strainatate.
 
Sondaj
Vi s-a intamplat sa fiti confruntat de un elev in timpul orei de curs?