calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Cum sa afli ce profesie ti se potriveste cu ajutorul unui test de cariera

Cum sa afli ce profesie ti se potriveste cu ajutorul unui test de cariera

3/30666
calendar_month 29 Iun 2021, 00:00
Daca esti interesat de dezvoltarea ta profesionala si a carierei, doresti sa iti intelegi mai bine abilitatile personale, motivatia, sa intelegi in ce companie si in ce pozitie vrei sa activezi, este timpul sa faci un test de cariera si eventual un test de inteligenta.

Daca esti interesat de dezvoltarea ta profesionala si a carierei, doresti sa iti intelegi mai bine abilitatile personale, motivatia, sa intelegi in ce companie si in ce pozitie vrei sa activezi, este timpul sa faci un test de cariera si eventual un test de inteligenta.

De ce este important sa te autoevaluezi

Pentru multi oameni, testele sunt o modalitate de a-si identifica abilitatile, punctele forte si punctele slabe. Cu ajutorul psihologiei, ne straduim sa dezlegam ceea ce este de obicei inaccesibil in viata reala. Oamenii au atitudini diferite fata de testare. Opiniile despre utilitatea testelor sunt, de asemenea, mixte. Pentru unii, testarea este o modalitate excelenta de a identifica anumite calitati ale unei persoane. Altii cred ca testele nu rezolva nimic si ca putin depinde de ele.

Beneficiile testarii

Totusi, se adevereste ca testele sunt de mare valoare pentru o persoana, ii permit sa se inteleaga pe ea insasi si sentimentele sale. Psihologii cred cu tarie ca:

testele sunt in primul rand capabile sa ajute o persoana in alegerea unei profesii
- testele ajuta in rezolvarea conflictelor familiale si iesirea dintr-o situatie de criza
testele pot invata o persoana sa evite nesiguranta si incertitudinea si sa gaseasca modalitati de a le rezolva
- testele ajuta la obtinerea succesului in toate eforturile si obiectivele propuse

Atunci cand o persoana cauta de lucru, ea tinde sa isi faca mai intai un test de aptitudini profesionale – acesta fiind folosit tot mai des in viata de zi cu zi. In plus, testele sunt capabile sa dezvaluie nivelul abilitatilor intelectuale ale persoanei acordand atentie independentei gandirii si responsabilitatii.

Cu ajutorul testelor, s-a constatat ca femeile, in comparatie cu barbatii, sunt mai atente si mai putin predispuse la oboseala, astfel incat tipurile de profesii considerate in mod traditional pentru barbati sunt destul de potrivite si pentru ele. Recent, firmele si intreprinderile destul de mari recurg din ce in ce mai mult la testare pentru a „filtra” fluxul de solicitanti, care creste in fiecare zi. Se crede ca testele pot fi folosite pentru a selecta persoana care este cea mai capabila sa ocupe postul propus.

Ce fel de teste exista si care sa ti le faci

In general, testele pot fi impartite in mai multe tipuri: teste profesionale, de personalitate si de inteligenta. Pot fi de diferite tipuri, de exemplu, sub forma de imagini. Dar totusi, testele cu intrebari sunt cel mai des folosite. In ceea ce priveste testele de personalitate, ele, de regula, sunt de natura tematica, de exemplu, determinarea temperamentului unei persoane, a scopului sau etc. Testele postate pe site te vor ajuta nu numai sa iti dezvalui abilitatile, ci si sa depasesti dificultatile in viata de zi cu zi.Indrazneste sa afli mai multe despre tine cu ajutorul testelor propuse de eurocor.ro si nu vei regreta! 
Sondaj
Credeti ca inspectiile scolare reprezinta o evaluare corecta a activitatii didactice?