calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Cum poti decora sala de clasa

Cum poti decora sala de clasa

3/30718
calendar_month 12 Oct 2022, 00:00
Odată cu venirea toamnei a început și noul an școlar, așa că mulți copii își petrec din nou ore în șir pe băncile școlii din sălile de clasă. Dacă ești învățătoare sau educatoare, știi deja cât de important este ca sala de clasă, locul unde ei își petrec cel mai mult timp, să fie cât mai atractivă și să se transforme într-un mediu cât mai plăcut pentru ca cei mici să vină cu drag și să fie motivați să participe la activități.

Dacă ești la început de drum sau ai rămas fără idei anul acesta despre cum ai putea face din sala de clasă un loc primitor și distractiv, iată câteva idei:

Baloanele

Cărui copil nu îi plac baloanele? Pentru a da impresia unui loc distractiv și cât mai plăcut, tot ce trebuie să faci este să decorezi clasa cu câteva baloane cu heliu cu care copiii să se joace în pauze sau pe care chiar să le folosești în scop didactic.

Acestea pot fi fie de două sau trei culori pentru a împărții copiii în echipe și să aloci câte o culoare fiecărui grup, fie în culori tomnatice sau monocromatice. Este nevoie doar să îți faci un plan de bătaie și să alegi baloanele în funcție de necesitățile tale. Cu siguranță vei găsi o varietate de metode în care le poți folosi atât pentru a-ți atinge obiectivele didactice, cât și pentru a-i face pe copii să se simtă bine.

Decoraţiunile din hârtie

Pentru a face sala de clasă să arate cât mai bine, poţi confecţiona câteva decoraţiuni din hartie, carton sau chiar alte materiale pe care să le aşezi ulterior prin clasă. Acestea pot fi fie flori și frunze, fie fructe și legume sau chiar animale și le poți atârna fie pe ferestre, fie pe pereți sau chiar pe băncile copiilor.

Cu cât sunt mai atractive și mai colorate cu atât vei atrage mai mult atenția piticilor asupra lor și, implicit, îi vei face să se simtă mai bine în încăpere. Poți alege culori calde și arămii, specifice anotimpului toamna și poți continua decorarea clasei chiar cu copiii.

Jucăriile

Dacă ești educatoare, acestea sunt nelipsite din sala de clasă, însă nu sunt inutile nici într-o clasă din școala primară. Indiferent de grupa de la grădiniță sau clasa la care predai, câteva jucării sunt binevenite pentru a face mediul de învățare unul cât mai distractiv și atractiv în care cei mici să interacționeze cu plăcere atât cu tine cât și între ei.

Poți folosi jucăriile atât în pauze, pentru ca piticii să se joace cu ele și să se relaxeze, cât și în timpul orelor de curs în scop didactic, pentru a-ți atinge obiectivele educaționale. Cu siguranță vei găsi o multitudine de metode, situații și activități în care le poți utiliza, iar copii vor fi fascinați de această strategie.Florile

Un alt element care poate face clasa ta un loc special este să adaugi câteva ghivece cu flori pe pervazele ferestrelor.

Poți alege atât flori de sezon, precum crizantemele sau daliile, cât și plante care rezistă mai bine și mai mult timp precum mușcatele sau plantele ornamentale verzi. Ele vor da un aspect colorat, curat și atractiv sălii de clasă, dar pot servi și pentru a-i învăța pe cei mici diferite lucruri.

În primul rând, având grijă de flori, copiii pot învăța ce este responsabilitatea și cum o pot pune în practică, dar și că este important să avem grijă de mediul înconjurător și de plantele pe care planeta ni le oferă. Ei pot învăța că există anumite consecințe atunci când nu ne îndeplinim îndatoririle, precum faptul că dacă nu uzi o plantă, aceasta se usucă.

Mai mult, la orele de științele naturii, aceștia pot vedea în realitate componentele unei plante și pot învăța multe alte elemente ce țin de viața pe Pământ.

Știm că poate fi dificil să decorezi o sală de clasă în așa fel încât să îi mulțumești și pe copii, dar să te și folosești de elemente în scop didactic, așa că sperăm ca aceste sfaturi să îți fie de folos.

Fie că ești educatoare sau învățătoare, poți încerca să adaugi aceste elemente clasei tale pentru a vedea care este prima reacție a celor mici, dacă se bucură și pentru a crea un mediu cât mai propice învățării. Știm cât de important este ca piticii să învețe într-un mediu motivant.


 
Sondaj
Credeti ca examenul de Bacalaureatul 2010 a fost fraudat?