calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Cum alegem un cadou pentru prieteni?

Cum alegem un cadou pentru prieteni?

3/30655
calendar_month 25 Iun 2020, 00:00
Cadourile reprezinta cea mai buna forma prin care putem surprinde pe cineva sau prin care putem sa ne exmprimam aprecierea. Ele nu se ofera doar la zilele de nastere, zilele onomastice sau de sarbatori, ci de fiecare data cand simtim nevoia sa facem fericit pe cineva drag noua.

 In articolul de astazi am sa ma focusez pe alegerea cadourilor pentru prieteni. Pe langa familie, prietenii ne sunt cele mai apropiate persoane si trebuie sa-i alegem/pastram cu atentie pe cei care merita sa fie in vietile noastre.

 Alegerea cadoului potrivit se bazeaza in primul rand pe relatia pe care o avem cu prietenul respectiv. Daca este un prieten apropiat, putem sa-I facem cadouri mai personale, mai amuzante si care sa-I fie de folos. In cazul in care este un amic sau o persoana ceva mai indepartata, va recomand sa mergeti pe varianta unui cadou clasic cu care nu puteti gresi. Un wiskey single malt este o alegere foarte buna, in acest caz. 

 Este foarte important sa stim cate ceva despre personalitatea si caracterul prietenului pe care urmeaza sa-l surprindem cu un cadou. In functie aceste lucruri si de creativitatea/bugetul pe care-l avem, putem sa facem un cadou inedit pe care cu siguranta o sa-l aprecieze.

 Personal consider ca cele mai potrivite cadouri trebuie sa fie utile sau macar amuzante, sa insemne ceva pentru acea persoana sau pentru prietenia voastra. De aceea, va sfatuiesc sa va documentati in prealabil si sa vedeti daca prietenul dumneavoastra are nevoie de un obiect anume si nu vrea/nu poate sa-l achizitioneze singur. In cazul in care nu are nevoie de obiecte materiale, este indicat sa va orientati catre alegerea unui cadou amuzant, unui cadou reprezentativ care o sa-i aminteasca ce fel de relatie aveti.

 Bineinteles, un alt factor important este stabilirea unui buget. Totusi, nu pot sa fac recomandari in acest sens deoarece fiecare persoana are o situatie financiara diferita si este dispus sa cheltuiasca o anumita suma de bani. Cu toate acestea, consider ca valorea cadoului in sine conteaza mai putin in comparatie cu gestul pe care-l faceti. Daca este un prieten adevarat, o sa se bucure de absolut orice idee pe care ati avut-o.

 Daca ma intrebati pe mine, cadourile neasteptate si venite de nicaieri sunt cele mai frumoase. Dupa cum v-am spus mai sus, nu trebuie neaparat sa asteptati un eveniment sau ziua de nastere a prietenului pentru oferirea cadoului. Nu stiu daca se aplica la toata lumea, dar in cazul meu, de fiecare data cand primesc un cadou pe neasteptate (indiferent de valoarea sa, de utilitate sau de idee) sunt mult mai fericit si recunoscator.

 In concluzie, alegerea cadoului potrivit pentru prieteni nu este o actiune usoara. Trebuie sa tineti cont de anumite lucruri precum: relatia pe care o aveti cu el/ei, caracterul/personalitatea sa si sa aveti o idee despre lucrurile de care are nevoie. Sunt convins ca daca tineti cont de sfaturile oferite si va cunoasteti prietenul o sa-i oferiti un cadou pe care o sa-l tina minta o buna perioada de timp!


 
Sondaj
Considerati ca procesul de obtinere a definitivatului este prea lung si anevoios?