calificativ.ro  »  Stiri  »  Stiri Diverse  »  Cum alegem haine pentru copii potrivite pentru primavara?

Cum alegem haine pentru copii potrivite pentru primavara?

3/30694
calendar_month 03 Mar 2022, 00:00
Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață, temperaturile cresc, iar vremea devine prielnică pentru activitățile cu durată prelungită în natură. Ca părinți, știm cât de multă bucurie și ușurare ne aduce venirea acestui anotimp, care ne permite să ieșim afară cu prichindeii și să îi lăsăm să descopere în voie lumea din jurul lor. De asemenea, știm și câtă atenție necesită alegerea unor haine pentru copii potrivite pentru aceste ieșiri.

Primăvara este un sezon adeseori capricios, cu ploi și temperaturi scăzute în primele săptămâni, trecerea la vară făcându-se treptat. Tocmai de aceea, copiii au nevoie de haine adecvate pentru a se bucura de natura readusă la viață și a fi protejați.

În continuare, vei regăsi câteva sfaturi de care poți să ții cont atunci când alegi haine de primăvară pentru copilul tău:

1. Alege haine comode, cu croială fluidă

Unul dintre cele mai importante aspecte ale hainelor pentru copii este croiala acestora. Copilașii iubesc să exploreze natura din jur, acesta fiind modul principal prin care ei învață lucruri despre lumea din jurul lor. De aceea, cei mici au nevoie de o ținută în care să poată alerga și care să le ofere cât mai multă libertate de mișcare. Este recomandat să alegi hăinuțe cu fermoare lungi și cu protecție pentru bărbie, acest tip de haine pentru copii oferindu-le confort și autonomie celor mici. Adițional, piesele vestimentare care întrunesc această condiție sunt mult mai ușor de îmbrăcat, ceea ce îți ușurează procesul de pregătire atât ție, cat și copilului tău.

2. Impermeabilitatea este un factor important

Deoarece primăvara este un anotimp cu ploi frecvente, este de preferat să alegi haine pentru copii care să permită ieșirile în natură chiar și pe acest tip de vreme. Copilașii iubesc să sară în bălți sau să se joace cu stropii de ploaie, iar ținuta vestimentară trebuie să fie adecvată pentru aceste activități. Hainele pentru copii create din materiale impermeabile sunt cel mai bun partener de joacă pe toată durata primăverii, iar unul dintre materialele preferate de către părinți este softshell-ul.

Căptușit cu fleece și rezistent la apă și vânt, acest material păstrează confortul termic și îi permite copilașului să se distreze pe timpul ploios fără nici o grijă.

3. Alege materiale care să permită pielii să respire

Cu toate că softshell-ul este căptușit cu un material călduros, acesta îi permite pielii să respire și să elimine umezeala. Ambele aspecte sunt la fel de importante pentru ca micuțul tău să nu fie sensibil în fața răcelilor, care sunt frecvente în sezonul de primăvară datorită diferențelor de temperatură și a altor factori.4. Nu opta pentru materiale tratate cu substanțe periculoase

Deoarece pielea celor mici este mult mai sensibilă decât cea a adulților, este recomandat să alegi haine pentru copii care să nu fie tratate cu substanțe chimice periculoase. Astfel poți să eviți posibile alergii sau iritații ale pielii micuțului.

De asemenea, hainele care nu sunt tratate cu substanțe chimice dăunătoare sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Iar noi, ca părinți, trebuie să ne învățăm copiii să iubească natura, pentru a putea forma adulți care să protejeze și să prețuiască planeta.


 
Sondaj
Cum percepi noul semestru scolar?